Lélektár8 ok, hogy miért olyan ijesztő álmainkat követni

8 ok, hogy miért olyan ijesztő álmainkat követni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt csinálni, amit szeretünk – üdítő érzés. Felkelni reggel és tudni, hogy ezt akartad mindig is csinálni, amit ma tenni fogsz. Erre a pontra eljutni viszont fene rémisztő, és általában nehezebb, mint ahogy azt sokan gondolják. Sok hullámvölgyön kell átlendülni, ami csak erős belső hittel lehetséges.

lany-lepcsokon

A benned rejlő erő pedig még sok elrettentő helyzet elé fog állítani életedben.

1. Nem mindenki hisz benned

Mikor úgy döntesz, fejest ugrasz mindenbe és követed az álmaidat, bizony lesznek, akik majd nem hisznek benned. Sokan kérdik, hogy miért nincs rendes munkahelyed és miért nincs pénzed. De sokan lesznek azok is, akik kibírhatatlannak tartanak majd téged heti 90 óra munka és kevés alvás után. Mert az emberek nem szeretik azokat, akik kitűnnek közülük.

Legyen erőd megtartani a magadba vetett hited, hogy folytatni tudd utadat.

2. Pénzszűke

Bármi is legyen az álmod, az nagy befektetés lesz. Ezt persze senki nem mondja egyenesen a szemedbe. Utad során egy – vagy több – bizonyos ponton elfogyhat az anyagi keret, de ez ne bátortalanítson el.

A pénz majd jönni fog, még ha pincérkedni is kell érte délutánonként. Ha csak a pénzre koncentrálsz, szem elől vesztheted igazi célodat, amiért elindultál.

3. Gyakran felbukkanó önbizalomhiány

Ha nincs valaki, aki konkrét tanácsokkal útbaigazítson, a belső hangok hajlamosak fenékbe rúgni. Azt gondolod, hogy nem vagy képes egyedül megcsinálni, vagy nem fogod tudni, mit kell majd tenned. Hallgass a szívedre.

Mindig lesznek hangok, amelyek megkérdőjelezik döntéseidet. Ameddig úgy érzed, hogy amit teszel az helyes, nem számítanak a hátráltató gondolatok.

4. Rosszakarók gyülekeznek

Az emberek előszeretettel vetik meg a sikeres embereket. Minél sikeresebbé válsz, annál jobban fognak utálni. Nehéz figyelmen kívül hagyni a kommentárokat és a szúrós tekinteteket.

Azok helyett, akik minden lépésedben hibát találnak, inkább azokra koncentrálj, akik hisznek benned, és akikre mindig számíthatsz. Az emberek megkérdőjelezik majd tetteidet, de te csak lépj tovább.

5. Kényelmetlen családi összejövetelek

A nagy családi események alkalmából összegyűlt széles rokonság biza falhoz tud állítani olyan kérdésekkel, mint a „Még mindig nincs jogosítványod?”, „Ó, nem kaptál másik állást?” vagy „Mikor nősülsz meg?”. A családtagok ítélkezőek lehetnek, még ha számodra a legjobbat is akarják.

Mikor módszeresen hozod meg döntéseidet, ezek a kérdések elcsitulnak. Tudd, hogy amit teszel az pontosan az, amit neked tenned kell, és nem azért, mert valaki a családból azt mondta, hogy azt kell csinálnod. Elvégre nem mindenki lehet orvos vagy ügyvéd.

6. Szerelmi életed várat magára

Ha elkezded követni álmaidat, a bele fektetett munka kezd fölülmúlni minden mást. Ebbe az is beletartozhat, hogy olyanokat találj, akikkel szívesen töltenéd idődet. Ha elkezdesz dolgozni valamin, amit nagyon szeretnél megvalósítani, a szerelmi életedben tátongó lyuk nem élvez nagy prioritást.

Ha valaki veled szeretne lenni, akkor fog erre időt találni a te programod mellett is. Ha bárki is elhagy azért, mert sokat dolgozol, akkor nem is érte meg igazán.

7. Több időbe telik, míg learathatod a babérokat

Az esetek többségében igen eltántorítóan hat, amikor önerődből kezdett munkádnak csak hónapok, esetleg évek múltán látod eredményét – ellentétben például egy tipikus munkahellyel. Mégis, mindaz a munka, amit elvégeztél, csak a te javadat szolgálja, nem pedig valaki másét.

Ijesztő belegondolni abba, hogy rengeteget dolgozol és csak évek múlva fogod látni az eredményét, de ne engedd, hogy ez megállítson. Ha folytatod az elképzeléseid megvalósítását és folyamatosan dolgozol rajtuk, a többi majd magától megoldódik.

8. Szembesülés a képességeiddel

A mondás, miszerint akkor ismered meg igazán mire vagy képes, ha próbára teszed magad, akkor lesz igazán sokat mondó, mikor álmaid megvalósításán dolgozol. Mikor elkezded a saját utadat járni, elkezded megismerni saját képességeidet is. Megtudod, mi mindenre vagy képes. Ezt pedig sosem tudnád meg, ha csak a pénzért dolgoznál.

Mikor a zsigereid által vezérelve dolgozol, a legijesztőbb információs dobozzá válsz, amit valaha láttál.

Rájössz, hogy messze többre vagy képes, mint amit valaha valaki gondolt volna rólad – ez pedig az egészben a leg félelmetesebb. Amikor felfedezed, hogy a lehetőségek tárháza végtelen…

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek