Holotropikum8 jel, amin keresztül a szemed jelzi, valami nagyon nincs rendben a...

8 jel, amin keresztül a szemed jelzi, valami nagyon nincs rendben a szervezetedben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

8 jel a szemen, ami elárulja, hogy mi történik a szervezetünkben!

Fotó: Pixabay.com

A szem nem csak az érzelmeinkről árulkodik, hanem a testünkben zajló folyamatokról, netán betegségekről. Most következzen 8 ilyen jelzés, amit nem árt komolyan venni, mert így akár súlyosabb betegségek is megelőzhetővé válnak.

1. A szem szokatlan elváltozása

Ha azt tapasztaljuk magunkon, hogy a szemünk furcsán néz ki, az alakja, mintha kissé megváltozott volna, főleg ha a szemhéj körül jelenik meg, akkor az a könnycsatornák eldugulásának tudható be, amit egy faggyúmirigy tömörülés okozhat. A problémával orvoshoz kell fordulni, mivel ez nem biztos, hogy magától, idővel el fog múlni.

2. A szemöldök megvékonyodása

Ez azt jelenti, hogy életünk a szokásosabbnál stresszesebb, netán az öregedés, pajzsmirigy problémák, vagy a táplálékhiány állhat a háttérben. Például a pajzsmirigy túltengés árt az emésztésnek, így felszívódási problémák léphetnek fel, ami a szemöldökök megvékonyodásával, illetve hajhullással járhat.

3. Ködös látás

Ennek a leggyakoribb oka, hogy túl sokat ülünk a számítógép, tévé képernyője előtt. Igyekezzünk minél kevesebbet használni ezeket a készülékeket, inkább töltsünk több időt a szabadban.

4. Fekete pöttyök

Ha sűrűn jelennek meg a szemünk előtt ezek az apró pöttyök, és még fejfájás, szédülés, émelygés is párosul ezzel, akkor gyorsan keressünk fel egy orvost.

Ezt már láttad? Szabadulj meg a nyakon, hónaljon és a combokon lévő sötét foltoktól ezzel a házi keverékkel!

5. Bedagadt szemek

Ha megduzzadnak a szemeink, akkor e mögött pajzsmirigy problémák állhatnak. Főként a pajzsmirigy túltengése okozhatja ezt a jelenséget, így menjünk el egy szakemberhez, aki majd előírja a megfelelő kezelést.

6. Sárga foltok a szemben

Ez a sárgaság nevű hepatitisz-betegségre utal, ezért azonnal fel kell keresni egy orvost, mert a betegség ragályos.

7. Retinopátia

Ez főleg a cukorbetegségben szenvedőket érinti. Ködös látás, a vérerek kitágulása jellemzi, nagyon vigyázni kell vele, mert vaksághoz is vezethet.

8. Kettős látás

Ha hirtelen mindenből kettőt látunk, azonnal induljunk a sürgősségire, mert nagy az esélye annak, hogy szívrohamunk lesz.

Ezt már olvastad? Ez az 5 tünet egy hónappal előre jelzi a szívinfarktust. Figyelj oda rájuk, az életedet mentheti meg!

A fenti 8 tünet csak tájékoztatás jellegű, de ha megfigyeled magadon azonnal fordulj orvoshoz.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek