Kuriózum8 ártó szokás, amely komoly egészségügyi problémákat okozhat!

8 ártó szokás, amely komoly egészségügyi problémákat okozhat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre több teret követelnek maguknak a helyes életvitelről szóló írások, videók, műsorok, ami nem is baj, csak a legtöbb ember nem igazán tesz semmit, még akkor sem, ha olyan információkat olvas, amely komoly javulást eredményezhet, addigi, nem túl egészséges életvitelén. Már apró változások is jót tehetnek, csak következetesnek kell lenni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Helytelen testtartás

Igazuk van a nagymamáknak, édesanyáknak abban, hogy ha nem ülsz egyenesen, nem húzod ki magad, akkor később komolyabb következményei lehetnek a helytelen testtartásnak. Akár még légzési nehézségekkel is szembe nézhetünk, de a szívre, a belek működésére is káros lehet, de fej-, váll- és nyakfájást is eredményezhet.

2. Körömrágás

Ezt a rossz szokást a stressz, feszültség számlájára is írják, voltaképpen egy kényszerbetegségről van szó. Meg kell tanulni ellazulni, ami egy körmét rendszeresen rágó embernek nem megy könnyen, hiszen éppen a nyugtalan idegállapot miatt rág, így oldja a benne felgyűlt feszültséget. Emellett azért is érdemes felhagyni ezzel a szokással, mert könnyedén felszedhetünk valamilyen kórokozót, főleg ha az utcán kapjuk be a ujjbegyünket.

3. Ne sportoljunk késő este

A sport, a mozgás szinte mindig jót tesz, de ha lehet, akkor késő este nem menjünk kocogni, szaladni. Ilyenkor ugyanis megemelkedik a szervezet adrenalin szintje, így az elalvás nem fog könnyen menni, ennek következtében a pihenés minősége is rosszabb lesz. Érdemes inkább korábban mozogni egy jót, majd tusolás után jöhet a lazítás.

4. Foglalkozzunk magunkkal

Az, aki nem figyel, sosincs ideje önmagára, kevésbé tud összpontosítani, ezért a munkahelyén problémái adódhatnak. Legalábbis ezt a következtetést vonták le az elvégzett kutatásokból a szakértők. Szakítsunk időt magunkra, tegyünk rendet a fejünkben, gondolatainkban. Megéri.

5. Hagyjunk fel a mindennapi hajmosással

Persze, mindenki szeret ápolt és tiszta lenni, de ez a hajmosás esetében nem mindig jó, hiszen ha naponta tisztává varázsoljuk a hajunkat, egyúttal eltávolítjuk a természetes olajokat, amelyek vigyáznak hajunk egészségére. Elég minden második nap megmosni a „fejdíszünket”.

6. Tanuljunk meg nemet mondani

Nem egy egyszerű feladat, de nem lehet mindent elvállalni, megoldani, amit ránk bíznak. Néha meg kell mondani, hogy ezt nem csinálom, akár a munkahelyen, akár odahaza. Ha nem megy a nemet mondás, akkor inkább válaszoljuk azt, hogy: „szerintem nem én vagyok a legalkalmasabb ember erre a feladatra.

7. Hordjunk ritkábban magassarkút

Ez természetesen a nőkre vonatkozik leginkább. A hölgyek szeretik a magassarkú cipőket, mert ezáltal kifejezőbbek lesznek lábaik, szebb lesz a vádli. Azonban ezen lábbelik gyakori viselése komoly elváltozásokat okozhatnak, tyúkszem, csontkinövések keletkezhetnek, amelyek fájdalommal is párosulnak. És a testtartást is befolyásolják, hiszen a térd, a derék, de még a váll ízületei is károsodhatnak.

8. Vegyük lazábban az életet

Ez nem azt jelenti, hogy minden negatív dolog mellett szó nélkül el kell menni, de ha lehet, akkor a humor, a pozitív gondolkodás szempontjából kell megközelíteni a dolgokat. Ezáltal sokat teszünk a szellemi és lelki egészségünkért is, amely bizony a szervi betegségek megelőzésére is hatásos módszer. Kacagjunk sokat, keressük a laza, szerethető emberek társaságát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek