8 agydaganatra utaló jel, amit soha ne szabad figyelmen kívül hagyni!

Az agyat érintő rosszindulatú daganatok többfélék lehetnek, és több helyen kialakulhatnak, ami miatt a tünetek is eltérhetnek. A következőkben 8, agydaganatra utaló jelet ismertetünk, amelyeket ha magunkon tapasztalunk, forduljunk gyorsan orvoshoz.

8 agydaganatra utaló jel, amit soha ne szabad figyelmen kívül hagyni!

1. Zsibbadtság

Az agytörzs környékén kialakuló daganatok többsége zsibbadást, koordinációs problémákat okoz, így az illető nem tudja megfelelően irányítani a kezeit, karjait, lábait, lábfejeit.

2. Egyensúlyzavar

Ha valaki egy ideje egyensúlyzavarokkal, mozgásproblémákkal küzd, akkor az valamilyen agyi rendellenességre, akár daganatra utalhat, mivel a mozgást köztudottan az agy irányítja.

3. Agyi görcsök

Az agyban kialakuló görcsök az első jelei a daganatos betegségnek, az agyban fejlődő tumoroknak, amelyek az idegrendszer működését károsítják, aminek következtében jönnek létre a kínzó görcsök rohamok.

4. Fülzúgás

Hirtelen jelentkezik, majd hirtelen meg is szűnik. Azonban ha ezt túl gyakran tapasztalja valaki, akkor a legrosszabb esetben agydaganat lehet a zúgás okozója, így érdemes orvoshoz fordulni.

Ezt már olvastad? Dr. Leonard Coldwell: „Minden daganatos betegséget hetek alatt meg lehet gyógyítani!”

5. Émelygés

Az állandó émelygés egyáltalán nem jó jel, hiszen ezt is okozhatja az agydaganat.

6. Memóriagondok

Ha kihagy az emlékezete valakinek, vagy hirtelen nem tudja, hogy hol van, ennek hátterében agydaganat állhat.

7. Látásproblémák

A ködös, homályos, vagy akár kettős látás mögött az agyat érintő betegségek, daganatok húzódhatnak, így sosem szabad figyelmen kívül hagyni ezen tüneteket.

8. Migrén, hirtelen jövő fejfájás

Az ismétlődő fejfájások, migrének gyakran utalnak agydaganatok megjelenésére, így ez esetben is orvosi kivizsgálás szükséges.

Ezt már olvastad? A petefészekrák 4 korai tünete, amit minden nőnek tudnia kell!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top