Holotropikum7 tudományos tény, hogy bizonyos esetekben a jóga a legjobb orvosság

7 tudományos tény, hogy bizonyos esetekben a jóga a legjobb orvosság

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akik szeretnek elmélyülni gondolataikban, hisznek abban, hogy a koncentrációval meg tudják gyógyítani magukat, azok bizonyára már kipróbálták a jógázás nagyszerű, nyugtató tulajdonságait. Különböző betegségektől szenvedők gyógyultak meg a jóga erejével, ezekből következik hét.

joga

1. Daganatos betegségek

Tanulmányokkal igazolták azt, hogy azok a daganatos betegek, akik részt vettek egy 12 hetes jógaprogramban, azok sokkal jobbkedvűek, energikusabbak lettek, mint azok, akik nem próbálták ki a jógát. Azoknál, akik elmentek jógázni kevesebb gyulladást mutattak ki szervezetükben, ami annak köszönhető, hogy a jógázás beindítja a vér- és a nyirokkeringést, így némiképp helyreállt a szervezet egyensúlyállapota.

2. Poszttraumatikus stressz szindróma

Akik rendszeresen jógáznak, azok kevésbé idegesek, depressziósak és nem is szenvednek álmatlanságban. Ez azért van, mert a jóga megtanít arra, hogy egyenletesen, szabályosan vegyünk levegőt.

3. Autizmus

Jógával jó eredményeket értek el főként autista gyerekeknél. Speciális programok segítségével az autista gyerekek egészségi állapotában javulást észleltek, ugyanakkor a jógának köszönhetően az autista személyek képesek voltak jobban alkalmazkodni a változó helyzetekhez, környezethez.

4. Demencia

Sokan idős korban kezdenek el jógázni, mert így szeretnék megőrizni szellemi frissességüket, ugyanis a kor előrehaladtával fennáll a veszélye az időskori elbutulásnak, a kognitív funkciók hanyatlásának.

5. Bántalmazás

A jóga nemcsak a test fizikai állapotát képes erősíteni, hanem a lelki traumák, erőszak következtében kialakult pszichés sérüléseket is képes begyógyítani, megszabadít a belső feszültségtől, nyomástól.

6. Krónikus hátfájás

Rengeteg ember küzd ma hátfájással a világ szinte minden országában. De a jóga mentális és testi egészségre vonatkozó gyakorlataival, mozdulataival, megszabadulhatunk a kínos fájdalmaktól. Jóga segítségével megtanulható, hogy miként kell gondolati szinten kezelni a fájdalmat.

7. Segít a segítőknek

A különböző szociális, karitatív szervezeteknél dolgozó emberek sok esetben olyan nehéz sorsú személyekkel találkoznak, akiknek helyzetét nehezen tudják feldolgozni. Egy hónap jógázás után az alkalmazottak kevésbé voltak stresszesek, idegesek, depressziósak, és türelmesebbekké is váltak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek