Lélektár7 TIPP - Tanuljunk meg önfeledten nevetni!

7 TIPP – Tanuljunk meg önfeledten nevetni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hangos, önfeledt kacagás a stressz legnagyobb ellensége. Biztosan mindenki többször nevette el magát élete során, és ilyenkor nem jutottak eszébe rossz, lehangoló gondolatok. Egyszóval a nevető ember boldog és ez a szervezetére is kihatással van.

neveto-gyerekek

A nevetés során több endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, javul a sejtek oxigén- és vérellátása, csökken a fájdalomérzet. Csupa pozitív hatás.

1. Próbáljunk meg nevetni önmagunkon

Mindenkinek vannak kisebb hibái, hiányosságai, amelyeken adott esetben jókat lehet derülni. Na nem másoknak, hanem mi magunk kacagjunk kicsit esetlenségeinken.

2. Minden helyzetnek nézzük a vicces oldalát

Az emberek szeretnek kacagni, szeretik jól érezni magukat. Vásároljunk vicckönyvet, amelyet bármikor felüthetünk, és meg is tanulhatunk párat, hiszen lehet, hogy majd hasznát vehetjük egy kínos szituációban.

3. Keressünk egy karikaturistát

A humorérzék személyfüggő, lehet, hogy valakinek a poénján jót lehet nevetni, de megtörténhet, hogy valaki megsértődik. A karikaturisták ellenben mindenkiben megtalálják azokat a vicces elemeket, stílusjegyeket, amelyek a jóizlés határán belül maradnak.

4. Nézzünk vicces sorozatokat

Az interneten számtalan sorozat elérhető, vagy jelenetrészleteket is meg lehet tekinteni, amelyek a legrosszabb pillanatban is képesek felvidítani.

5. Üljünk be egy komédiára

A mozi még mindig azért népszerű, mert sikerült megtartania a filmnézés közösségi élményét, hiszen kinek ne tetszene az, mikor az egész terem együtt nevet egy jó poénon.

6. Játszunk a gyerkőcökkel

A gyerekekkel való játszás is jó móka lehet. A kicsiknek még természetes a jókedv, akkor nevetnek, ha igazán vicces dolog történik, nem játsszák meg magukat. Az is elég, ha csak figyeljük az apróságokat, sokszor olyanokat mondanak, hogy akár röhögő görcs is ránk jöhet.

7. Mindennek van vicces oldala

Sokszor mondjuk egymásnak: ne bánkódj, nézd meg, hogy eljön az idő, mikor mindezen már csak nevetni fogunk. Nem kell ezt megvárni, akkor, azon nyomban nézzük a humoros, pozitív oldalát a dolgoknak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek