Ha megkérdezel valakit, hogy hisz-e Istenben általában két típusú válasz érkezik: egy rövid és konkrét, vagy pedig egy hosszabb és összetettebb. Ennek az az oka, hogy minden a hittel kezdődik. A spiritualitás azonban nem feltétlenül követel hitet, inkább a cselekedeteinkről szól. Arról, hogy mit teszünk magunkért, másokért, az egész világért.

Fotó: Android Jones
Fotó: Android Jones

Lássuk mit kell tennünk ahhoz, hogy átadhassuk magunkat a spiritualitásnak:

1. Szeresd a körülötted élő embereket

Sokszor hallunk véleményformálókat, híres embereket a tolerancia fontosságáról beszélni. Szükségünk van toleranciára, de az a kérdés, hogy miként éreznénk magunkat, ha csupán csak tolerálnánk egymást? A szeretet ennél sokkal több: az elménk kitárása, mások életének megtapasztalása és a közöttünk lévő különbségek értékelésének megtanulása.

2. Próbáljunk napról-napra tudatosabban élni

Nem kell bonyolult dologra gondolni, elég ha törekedünk ahhoz a személyhez kapcsolódni, akik valójában lenni szeretnénk. Ez annyit jelent, hogy alaposan elgondolkodunk arról, hogy ez mit is jelent, és hogyan is szeretnénk ezt elérni.

3. Csináld azt, amit szeretsz

Kirándulj, túrázz, mássz hegyet vagy főzz finomabbnál finomabb ételeket. Lényeg, hogy azt csináld, amit szeretsz, még akkor is, ha erre szabadidőben tudsz csak sort keríteni. Légy kedves magadhoz.

4. Tégy másokért

Tegyünk kisebb-nagyobb szívességeket másoknak, és cserébe ne várjunk el semmit. Ez utóbbi nehezebb, mint gondolnád.

5. Tarts technológia mentes időszakokat

Ha módunkban áll vezessünk be naponta legalább egy óra technológiamentes periódust. Tegyünk félre minden elektronikai kütyüt, kapcsoljuk ki a tévét, telefont és vegyünk részt a való életben. Töltsünk időt azokkal az emberekkel, akiket szeretünk, menjünk a természetbe, a Facebook akkor is ott lesz, ha visszatérünk.

6. Olvass

A könyvek simogatják a lelket. A jó könyvek tettekre, nagy elhatározásokra ösztökélnek és megváltoztathatják az életünket.

7. Érjük utol magunkat naponta

Este gondolkodjunk el pár pillanatig, hogy milyen napunk volt, mit szerettünk és mit nem szerettünk benne. Meditáljunk azon, hogy min kellene változtatnunk, mit tennénk másképp holnap.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.