Koktél7 millió forintot keres azzal a férfi, hogy félévente kicserél egy villanykörtét

7 millió forintot keres azzal a férfi, hogy félévente kicserél egy villanykörtét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevin Schmidt munkájának fontos része, hogy rendszeresen kicserélje az izzókat több mint 400 méter magas adó-vevő tornyok tetején, és egyetlen torony megmászásáért 20 ezer dollárt, azaz 7 millió forintot kap.

Kevin Schmidt munkája nem nevezhető sem unalmasnak, sem hétköznapinak. A VIKOR (korábban Sioux Falls Tower) távközlési infrastruktúrát építő vállalatnál végzett rutinfeladatai részeként kommunikációs tornyokat mászik meg, hogy gondoskodjon azok karbantartásáról.

Munkájának ez a lenyűgöző aspektusa egy 2014-ben megosztott videóban került bemutatásra, ami azóta rendkívül népszerű lett – mostanra már több mint 19 millióan látták a lélegzetelállító felvételeket. A videón az látható, amint Schmidt megmássza a dél-dakotai Salem városánál található KDLT-TV tornyot, hogy kicseréljen egy izzót.

Míg a legtöbben valószínűleg abba is beleszédülnek, ha csak végignézik a felvételeket, Kevin Schmidt magabiztosan mászta meg a 477 méter magas tornyot, sőt, miután befejezte a munkát, még egy szelfit is készített a torony tetején.

Amikor egy 2015-ös interjúban a felvétel váratlan népszerűségéről kérdezték, Schmidt bevallotta, hogy ez őt is nagyon meglepte: „Nem gondoltam, hogy ekkora hatása lesz” – mondta.

A figyelemre méltó drónvideó, amelyet az egyik munkatársa készített, bepillantást enged Schmidt mindennapi munkájának rendkívüli természetébe.

Ezeknek az izzóknak az a feladatuk, hogy a repülőgépek pilótái már messziről lássák a szerkezetet, és ki tudják kerülni azt.

Az izzócsere azonban csak egy Kevin Schmidt feladatai közül. Rendszeresen időközönként megmássza az adó-vevő tornyokat, hogy elvégezze a szükséges karbantartási munkálatokat.

Egy munkanapon akár nyolc tornyot is ellenőrizhet.

Ez a munka egyértelműen elkötelezettséget és bátorságot követel, és sokak szerint a mászásonkénti 20 ezer dolláros fizetség nem is elegendő kompenzáció. „A felvétel alapján azt mondanám, hogy durván alulfizetnek” – írta egy felhasználó a népszerű YouTube videóhoz.

Eegy másik pedig megjegyezte: „Ez a videó teljesen lenyűgöző. Sokszor elnéztem ezeket a tornyokat, és gyakran elgondolkodtam azon, kik azok az emberek, akiknek meg kell mászniuk azokat. Most már tudom. A videón szereplő személy tökéletesen nyugodtnak tűnik, miközben a munkáját végzi. Én már attól is elborzadok, ahogy az okostelefonomon elnézem ezt a fickót a magasban. Le a kalappal előtte és a hozzá hasonló emberek előtt, akik képesek ilyesmire.”

Fotó: YouTube

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek