Kuriózum7 meglepő ok, hogy miért jó, ha a kutyáddal alszol egy ágyban!

7 meglepő ok, hogy miért jó, ha a kutyáddal alszol egy ágyban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan úgy gondolják, hogy semmiképp nem szabad a kutyával egy ágyban aludni, hiszen egyáltalán nem higiénikus. Van néhány érv azonban, amely amellett szól, hogy nyugodtan megoszthatod házi kedvenceddel az ágyadat!

1. Biztonságot nyújt

A kutya testének melege és egyenletes szuszogása hihetetlenül biztonságos érzés! Neki köszönhetően sokkal kényelmesebben érezheted magad az ágyban, és az éjszakád is nyugodtabb lesz!

2. Megszűnnek az alvásproblémák

Mivel jól érzed magad az ágyadban, nyugodt vagy, többé nem kell alvásproblémákkal küzdened, ha a kutyáddal alszol. Ha biztonságban vagy, nem ébredsz fel az éjszaka közepén.

3. A kutya közelsége csökkenti a stresszt és a szorongást

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a kutya az egyik legjobb természetes nyugtató. Pozitív energiával tölt fel, megnyugtat és fokozza a biztonságérzeted!

4. Melegít

A kutya a hideg téli estéken úgy működik, mint egy radiátor. Ha befekszik az ágyadba, a testhőjével bemelegíti az ágyadat, és legyen akármilyen hideg is kint, többé már nem fogsz fázni.

5. Antidepresszáns hatása van

Feltétel nélkül szeret, odaadó, hűséges, és csökkenti a depresszió tüneteit. Nem ítélkezik, nem von kérdőre, nem akar megváltoztatni, úgy szeret, ahogy és amilyen vagy.

6. Véd az idegenekkel szemben

Nem kell félned akkor sem, ha egyedül laksz, tudod, hogy mindig egy óvó és megbízható tekintet őrzi az álmod. Nyugodtan alhatsz, hiszen a kutya messziről megérzi, ha baj van.

7. A kutya is imád veled aludni

Ne feledd, nem csak neked jó, hanem a kutyádnak is, ő is pontosan úgy szeret veled aludni. Egy nyugodt éjszaka, a pihentető alvás mindkettőtök számára jóttesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek