A szorongás a leggyakoribb betegség az Amerikai Egyesült Államokban, majdnem 40 millió felnőtt embert kerített hatalmába. Mivel rengeteg embert érint, be kell azonosítanunk azokat a leggyakoribb tényezőket, amelyek a szorongást kiváltják, és természetesen egy megoldást is találnunk kell, amelynek segítségével a szorongással megküzdhetünk.

Íme 7 olyan szokás, viselkedés, magatartás, ami csak fokozza a szorongást.

Elvárások

Azok az emberek akik szoronganak, félnek az ismeretlentől. Mindennel szemben elvárásuk van, és amikor ezek az elvárások nem teljesülnek, szorongásuk csak fokozódik. Ha a jelenben élsz, mentesíted magad az elvárások alól. Ne add minden energiádat a jövőnek, ami túlmutat azon a határon, amit mi befolyásolni tudunk.

Aggódás

Az aggódás, rágódás olyan problémákat teremt, amik nem kellene létezzenek. Még ha az a probléma, amiért aggódsz, létezik, belemerülni nem fog rajta enyhíteni. Minél többet gondolkozol rajta, annál torzabb és eltúlzottabb lesz az elmédben, és ennek következtében szorongásod csak fokozódni fog. Úgy tudod az aggódást elkerülni, hogy határokat húzol meg. Hagyj pontos időt mindennap magadnak az aggódásra, és amikor ez az idő lejárt, ne foglalkozz többet vele.

Tagadás

Olyan problémák fölött szemet hunyni, amikkel tulajdonképpen foglalkozni kéne, csak súlyosbítja a szorongást és feszültté tesz. Ha úgy döntesz, hogy már azelőtt letagadod a problémáidat, mielőtt szembesülnél velük, a szembesülés nagyon nehéz lesz. Fogadd el azt, amin felül kell kerekedned, és ezután tedd meg azt, amit tenned kell, hogy ez sikerüljön.

Gyógyszerekre hagyatkozás

A gyógyszer remek szorongásoldó eszköz, de nem szabad hagyni, hogy az egyetlen eszköz legyen. Valójában a szorongás benned teremtődik, általad is, nem egy külső erő hatására, ami azt jelenti, hogy benned már megtalálható az az erő, amivel megszüntetheted a szorongásod. A tanulmányok azt mutatják, hogy a meditációnak ugyanolyan szorongásoldó hatása van, mint a gyógyszereknek. Tehát, próbáld ki.

Extrém kontroll

A szorongó emberek szorongása fokozódik, amikor olyan helyzettel szembesülnek, ami fölött nincs irányításuk. A világ rajtunk kívül van, tehát azt feltételezni, hogy minden fölött van irányításunk, olyan, mintha erőforrásainkat egy fekete lyukba dobnánk: pazarlás. Takarékoskodj az energiáddal és ne próbálj mindent irányítani, így a szorongásod sem fog fokozódni.

Szerhasználat

Gyakran, azok, akik nem tudnak szorongásukkal megküzdeni, az alkoholban vagy kábítószerekben keresnek megnyugvást. Ez csak ideiglenesen segít, mert hosszútávon ez csak ront a helyzeten. Amikor úgy érzed, hogy szükséged van ilyen szerekhez nyúlni, használd a pillanatot arra, hogy valamit tanulj a tapasztalatból és vedd szemügyre érzéseidet. Azonosítsd, pontosan miről is szól az az érzés, és keress valami mást, ami segíthet.

Elkerülés

Amikor szorongsz, az elkerülés nagyon jó opciónak tűnhet a szorongásod oldására, de valójában csak fokozza azt. Az érzelmek vagy érzések elfojtása nem a jó megoldás, mert előbb-utóbb szembe kell nézzél velük. Fogadd el a szorongásod, és azt, hogy meg kell dolgozzál azért, hogy jobban legyél. Sose azért kerülj el valamit, mert nem akarsz vele szembenézni. Át kell rágd magad rajta, ha szeretnéd magad mögött tudni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.