Kuriózum7 lenyűgöző tanács a történelem leggazdagabb emberétől!

7 lenyűgöző tanács a történelem leggazdagabb emberétől!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Gazdag Jakob Fugger egy németországi kereskedő, bankár, a Jakob család leggazdagabb tagja volt, a XVI. században, mely család gyökerei egészen a XIV. századik nyúlnak vissza.

7 lenyűgöző tanács a történelem leggazdagabb emberétől!

Kora leggazdagabb emberének tartották, olyannyira, hogy ő finanszírozta Maximilián császár fegyverkezését és pénzt kölcsönzött V. Károly számára. Tanuló éveit Olaszországban töltötte, egész pontosan Velencében, ahol könyvelést tanult.

Nézzük tehát a jó tanácsait!

Ø Akkor fektess be, amikor más nem mer kockáztatni!

Fugger maga is így tett, két olyan befektetést kockáztatott meg, melyek vagyona nagy részét alapozták meg. Sok királlyal folytatott cserekereskedelmet és ezt vetélytársak nélkül tehette meg legtöbbször.

Ø Legyél pótolhatatlan!

Korának ő volt az egyetlen olyan kereskedője, melynek mindig gigantikus összegek álltak a rendelkezésére. Klienseinek nem is annyira Fugger tetszett, mint inkább az általa felajánlott üzleti lehetőségek.

Ø Rendelkezz mindig a megfelelő információkkal!

Megértette, mennyire fontos, hogy mindig friss és reális információk birtokában legyen. Ő hozta létre az első hírekkel foglalkozó vállalkozást, melyet értelemszerűen a kereskedelem szolgálatába állított.

Ø Légy barát a számokkal!

A kettős könyvelés Olaszországban jött létre, de Fugger volt, aki az Alpoktól északra elsőként bevezette.

Ø Fordíts hangsúlyt saját képzésedre!

Fugger jó néhány évet Velencében tanult, mely akkor a kereskedelem fővárosának bizonyult. Itt sajátította el ismereteit és alakította ki kapcsolatait.

Ø Mindig gondolkozz józan fejjel!

Amikor Fugger tetemes pénzt kellett visszaadjon a Pápa számára, nem volt kellő mennyiségű készpénze egy gigantikus méretű befektetése miatt. Spórolás helyett költekezni kezdett, hogy megtartsa a róla kialakult illúziót, és ezáltal időt nyert a pénz előteremtésére.

Ø Légy hasznára a társadalomnak!

Fugger volt az első lakónegyed megalapítója, mivel úgy tartotta, hogy minden dolgozó embernek joga van egy tetőre a feje fölé. Az akkori árak töredékéért adta árendába a lakásokat. Ez a negyed napjainkban is látható, turista látványosságként funkciónál.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek