Koktél7 lenyűgöző filmalkotás, ami az igaz szeretet elsöprő erejét mutatja be!

7 lenyűgöző filmalkotás, ami az igaz szeretet elsöprő erejét mutatja be!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A világ jóval szegényebb lenne a következő 7 film nélkül, hiszen ezeken a mozgóképeken bámulatos módon jelenik meg az igaz szeretet, a vágy, az elköteleződés, a hűség.

A következő 7 alkotás mindenki számára ihletet, kellemes érzéseket, pozitív perceket szerezhet, ezért érdemes időt szánni rájuk, és egy szombat délután, egy csésze forró kakaó mellett megnézni valamelyik filmet az alábbi listából.

1. Életrevalók (2011)

Rendezők: Olivier Nakache, Eric Toledano
Főszerepben: Francois Cluzet, Omar Sy

Egy film az emberi szeretet, törődés és igaz barátságról, amely a legkeményebb szívű embereket is megolvasztja. Philippe, egy gazdag, arisztokrata francia férfi, aki életét egy kerekesszékben tölti, mivel nyaktól lefele lebénult. Amikor a férfi otthoni segítőt, ápolót keres, felbukkan a börtönből frissen szabadult Driss, aki megmutatja, hogy miként kell minden pillanatot megélni az életben. Azt is fontos megjegyezni, hogy a film valós események alapján készült.

2. Before trilógia, azaz Mielőtt felkel a Nap (1995), Mielőtt lemegy a Nap (2004), Mielőtt éjfélt üt az óra (2013)

Rendező: Richard Lincklater
Főszerepben: Ethan Hawk, Julie Delpy

A trilógia 18 évet ölel fel, ami idő alatt a főszereplők egy igazi szerelmi történetet élnek meg, amihez fel is nőnek, bebizonyítva, hogy az odafigyelés és a törődés minden nehézségen átsegít két szerelmes embert.

3. Paterson (2016)

Rendező: Jim Jarmusch
Főszerepben: Adam Driver, Golshifteh Farahani

Ha igazi, valódi szerelmi történetre vágysz, akkor ez a film neked való, mert minden igényedet kielégíti. Paterson egy buszsofőr egy kisvárosban, de egyben rendkívül tehetséges költő is, akit viszont a közönség nem ismer. A háztartásbeli felesége az egyetlen, aki rajong műveiért. Az élet monotonsága mellett az egyedüli szépséget a versek jelentik számára.

4. Ébredések (1990)

Rendező: Penny Marhall
Főszerepben: Robert De Niro, Robin Williams

Dr. Malcolm Sayer pszichiáter a Baibrige-i Kórház ideggyógyászatára kerül, ahol olyan pácienseket kezelnek, akik szinte szó szerint élettelenek, de Sayer egy idő után meg van győződve arról, hogy ezek az emberek gondolataikat, érzelmeiket másként fejezik ki, és lelkük mélyén igenis élnek. Ezen életek ébredéseit figyelheted meg a filmben.

5. Walk with Me (Sétálj velem) – Dokumentumfilm Thich Nhat Hanh életéről (2017)

Rendező: Marc J. Francis, Max Pugh

Egy lenyűgöző dokumentumfilm a buddhista szerzetesek életútjáról, akik meditációval töltik az életüket, az egyik leghíresebb zen szerzetes, Thich Nhat Hanh tanításai által. A film bemutatja a lelki béke, a harmónia, a szeretet megtalálásának útját. Minden percét megéri figyelemmel kísérni.

6. Elveszett jelentés (2003)

Rendező: Sofia Coppola
Főszerepben: Bill Murray, Scarlett Johansson

Bob és Charlotte két amerikai, akik Tokióban élnek. Egyik este nem tudnak aludni, így egy luxusszálloda bárjánál találkoznak. A spontán találkozásból barátság, majd szerelem szövődik, és együtt fedezik fel az élet nyújtotta nagyszerű lehetőségeket.

7. Halhatatlan szeretők (2013)

Rendező: Jim Jarmusch
Főszerepben: Tilda Swinton, Tom Hiddleston

A visszavonultan élő vámpír, Adam, Detroitban él és zenélésből tartja fenn magát, amennyire ez lehetséges. Egy napon viszont ismét felbukkan élete szerelme, a szintén vámpír Eve, de kettejük életét teljesen felfordítja a lány húga, aki veszélybe sodorja annak az embernek az életét, akivel Adam jóban van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek