Kuriózum7 lecke Walt Disney-től, ami megváltoztatja az életed

7 lecke Walt Disney-től, ami megváltoztatja az életed

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Walter Elias “Walt” Disney rendező, animátor, művész, producer, forgatókönyvíró, színész és filantrop volt egyben. Ki ne ismerné a híres Walt Disney filmeket, amelyek a Walt Disney Productions keretén belül kerültek forgalomba és amelyet a híres rendező testvérével, Roy O. Disney-el közösen hozott létre. Ez a cég minden idők leghíresebb produkciós vállalata lett.

7 lecke Walt Disney-től, ami megváltoztatja az életed
7 lecke Walt Disney-től, ami megváltoztatja az életed

Jelenleg Walt Disney Company néven ismert a cég, éves bevétele eléri a 35 milliárd amerikai dollárt. Walt és munkatársai alkották meg a legnépszerűbb rajzfilm figurákat, Mickey Mouse-nak például ő maga kölcsönözte a hangját.

Walt Disney 25 Oscar-díjat nyert, 59 díjra jelölték; köztudott, hogy ő zsebelte be eddig a legtöbb díjat és jelölést a filmiparban. Ugyanakkor hat Emmy-díjat is nyert, és több tematikus parkot is működtetnek a neve alatt szerte a világban.

Éppen ezért nem véletlen, hogy Walt Disney számos tanítást hagyott hátra, íme a 7 legfontosabb lecke az élethez:

1. Gondolkodj távlatokban

Egy férfinak nem szabad elhanyagolnia családját az üzlettel szemben!

A család az elsődleges „üzlet”, ezt pedig nem szabad elhanyagolni a sikerhez vezető út során. A család szerves része az utazásodnak és mindig ott van az álom tengelyén. Soha ne koncentrálj valamire annyira, hogy figyelmen kívül hagyd azokat az embereket az életedben, akik a legfontosabbak.

2. A versengés jó

Az életben kemény versengéssel küzdöttem meg. És nem tudom, hogy csináltam volna nélkülük!

A versengés erősebbé, jobbá tesz, felkészít a helytállásra! Soha ne állj félre a versengés elől, soha ne habozz meglátni a kihívás értékét. A versengések sokkal több értéket képviselhetnek, mint a barátok.Tanulj belőlük és növekedni fogsz!

Létfontosságú, hogy elfogadd a versengést, akárcsak az ellenfeleid. Walt Disney azt mondta: „Minden ellenfelem, minden kihívás és probléma megerősített… lehet nem veszed észre mikor történik mindez, de néha egy lábbal a gödörben lehet számodra a legjobb.”

3. Légy a lehető lehetetlen

Tulajdonképpen kissé vicces létrehozni a lehetetlent!

„Ha el tudod képzelni, véghez is tudod vinni!” – nyilatkozta Walt Disney. Az élet túl rövid, ahhoz, hogy a létező dolgokat hozd létre ismét. Tanuld meg a lehetetlent elérni, hozd létre azt, amire a többiek azt mondják, hogy lehetetlen, hozd létre azt, amit eddig más nem csinált meg, kövesd az álmaid és csinálj belőlük realitást.

Higgy az álmaid szépségében. „Amikor hiszel valamit, higgy benne teljesen, elkötelezve és feltétel nélkül.”

4. A tett mindig győzedelmeskedik a tétlenség felett

A legjobb módja a sikernek, hogy befejezed a beszélgetést és nekiállsz alkotni!

Sokszor halljuk, hogy „sok beszéd, szegénység”, éppen ezért jobb ha hallgatsz és nekiállsz dolgozni. Hagyj fel a tervezgetéssel és kezd el gyakorolni. Mindig jó ha van egy terved, a jó terv még jobb, de semmit sem ér a tett nélkül. Fogj neki még ma, függetlenül attól, hogy miért kell későbbre halasztanod, de csináld meg. Ha mindig a „megfelelő pillanatot” várod, soha nem leszel sikeres.

5. Csináld azt, amit szeretsz

„A Disneylandet szeretetből építettük fel. Nem azért fogtunk neki a projektnek, hogy pénzt csináljunk belőle.”

Az életben követned kell a szenvedélyt, ha valamit csakis a pénzért csinálsz nem fog sikerülni. A szenvedély egy olyan dolog, ami erőt ad, hogy átlépd az álmod útjába álló akadályokat. A szenvedély az, ami megerősít, amikor senki más nem támogat. A pénz nem képes ezt tenni, a szenvedély viszont igen. A szenvedély erő

6. Szükséged van egy csapatra!

Megvan a lehetőséged megálmodni és kivitelezni a világ legcsodálatosabb helyét. De szükséged van emberekre, hogy ezt az álmot valósággá váltsd.

Soha ne feled, hogy szükséged van emberekre, és az embereknek szüksége van rád. amikor másokon segítsz, magadon segítsz.

7. Légy egy kicsivel jobb minden nap

Akárhányszor utazom mindig arra gondolok, hogy mivel van gond és azon hogyan lehetne változtatni.

Minden nap légy egy kicsivel jobb mint előző nap. Ha minden nap egy százalékkal nyújtasz jobb teljesítményt, 100 nap alatt teljesen újraalakíthatod az életed. Minden nap tanulj meg jobb, okosabb, figyelmesebb lenni.

Végkifejletként ne feledjük mit üzent egykoron Walt Disney: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk követni őket.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek