Kuriózum7 korai jel, ami a párkapcsolat haldoklására hívja fel a figyelmet!

7 korai jel, ami a párkapcsolat haldoklására hívja fel a figyelmet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A párkapcsolat tüzének megőrzése egyáltalán nem könnyű, és rendszeresen, mindkét félnek is dolgoznia kell azon, ha meg szeretnék őrizni a boldogságot, szerelmet a közös életükben.

“Persze, minden párkapcsolatban lehetnek hullámvölgyek, de ha időben nekiállnak ezek megoldásának a felek, akkor elkerülhető a baj” – véli Terry Gaspard klinikai szociális munkás.

Most következzen 7 figyelmeztető jel, ami arra enged következtetni, hogy a párkapcsolat a végét járja!

1. Ha már nem beszéltek meg semmi magán jellegű ügyet

Egy párkapcsolat elején mindig jól alakulnak a dolgok, őszintén megbeszélitek a problémáitokat, de később ezek a beszélgetések megritkulnak.

“Mikor megosztjátok a kétségeiteket, problémáitokat a párotokkal, akkor a kapcsolatotok szorosabbra fűződik, mivel feltárjátok egymásnak a sebezhető oldalatokat, így ezzel megerősítitek a kettőtök között bizalmat” – véli Dana Peter wellness coach.

2. Nem vagytok már közös hullámhosszon

A kapcsolat vége felé megváltozik az értékrendszeretek, és sokszor alakul ki veszekedés, egyet nem értés, nézeteltérés. Ennek oka lehet a személyiségfejlődés, annak változása, amely az évek során ment végbe, de előfordulhat az is, hogy korábban csak úgy tettetek, mintha egyet értenétek a párotokkal, és inkább elnyomtátok magatokban az érzést, mert nem akartatok konfliktust.

3. Gyakori panaszkodás

Nem jelent jót, ha állandóan arra panaszkodsz, hogy a párod nem teszi bele a szennyeskosárba a koszos ruháit, vagy ezt nem csinál, azt nem csinál. Ha huzamosabb ideig ez fennáll, a kapcsolat könnyen véget érhet.

4. A veszekedések, konfliktusok gyakoribbá válnak

Ha újabban egyre többször kapsz össze a pároddal, kiabálsz vele, ő meg vissza, és a legapróbb dolgok miatt is bekövetkezik ez, és sehogy sem tudjátok megérteni egymást, akkor ott előbb-utóbb bajok lesznek.

“Minél több veszekedés, és minél kevesebb közös nevezőre jutás szakításhoz vezethet” – mondja Sue Kolod pszichoanalitikus.

5. Ha több térre vágysz

“Ha a párod egy több napos üzleti útra megy, és te azt érzed, hogy szabad vagy, és végre önmagad lehetsz, és úgy örülsz annak a pár napnak, mint egy gyerek az új játéknak, akkor az a haldokló párkapcsolat egyik jele” – véli April Masini párkapcsolati tanácsadó.

6. Ha úgy érzed, hogy nem vagy önmagad

Mikor ott van veled a párod, és emiatt nyugtalan, ingerült, sőt olykor depressziós leszel, akkor nagy a baj. Főként akkor, ha korábban jól érezted magad mellette, sokat beszélgetettek, de most minden másképp van, zavar és idegesít a jelenléte. Beszéljétek meg őszintén a dolgokat.

7. Nem találod a helyedet, nincs jövőképed

Ha arra gondolsz, hogy mi lesz veled holnap, mit keresel itt ezen a helyen, ezzel az emberrel, akkor lehet, hogy tényleg semmi keresnivalód sincsen ott, ahol most vagy. Ez is a kimerült, haldokló párkapcsolat számlájára írható.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek