Kuriózum7 jele annak, hogy kapcsolatotokat az érzelmi zsarolás jellemzi!

7 jele annak, hogy kapcsolatotokat az érzelmi zsarolás jellemzi!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor ránk köszönt a szerelem, nagymértékben hajlamosak vagyunk nem látni és nem hallani a valóságot. Talán azt sem vesszük észre, hogy partnerünk érzelmileg zsarol bennünket, de ez hosszú távon a kapcsolatunk rovására mehet.

7 jele annak, hogy kapcsolatotokat az érzelmi zsarolás jellemzi!

Ezért nagyon fontos, hogy az érzelmi zsarolásnak már az első jeleire fordítsunk kellő figyelmet. Nézzünk néhányat ezekből a jelekből, melyek mintegy figyelmeztetésül szolgálhatnak számunkra!

1. A partnerünk dönti el, hogyan osszuk be a saját pénzünket!

Az általunk megkeresett pénz beosztásához és elköltéséhez csakis nekünk van jogunk. Természetesen pénzügyi tanácsokat elfogadhatunk a részéről, de a végszó az a mienk kell legyen.

2. A partnerünk úgy alakítja a dolgokat, hogy egyedül érezzük magunkat!

Intő jel lehet számunkra az a tény, hogy ha partnerünk mindig úgy intézi a körülményeket, hogy mi egyedül érezzük magunkat.

3. Partnerünknek mindig be kell számolnunk arról, hogy hol és kivel voltunk!

Egy ilyen társ mellett soha nem fogjuk szabadnak és egyenrangúnak érezni magunkat, hiszen csak úgy élhetjük az életünket, ahogyan neki megfelel. Az irántunk érzett bizalmatlansága előbb-utóbb megmérgezi a kapcsolatunkat.

4. Partnerünk szerint mindig mi vagyunk a felelősek mindenért!

Ha ez így van, akkor társunk mindig kap majd egy okot arra, hogy bennünket tegyen felelőssé a kialakult helyzetekért. Főleg a negatív dolgokat „varrja” szívesen a nyakunkba és ezt olyan meggyőzően teszi, hogy előbb-utóbb mi magunk is elhisszük azt.

5. Nem ismeri el és nem tartja tiszteletben a mi elveinket!

Tudja, hogy mi rendelkezünk egy, a világról alkotott véleménnyel, de soha nem tartja ezt tiszteletben, mivel el sem ismeri azt. Szerinte, mindig neki van igaza és nem érdekli a mi véleményed.

6. Nyilvánosan megaláz!

Nem érdekli, hogy mennyire kínosak számunkra az ilyen helyzetek, újra és újra megismétli azokat.

7. Nem hajlandó megbeszélni velünk a közös problémákat!

Az ilyen partner, képtelen az építő párbeszédre, és viselkedésével azt szereti elérni, hogy mi magunk is elhiggyük, hogy a te gondolataink és véleményünk teljes mértékben értelmetlenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek