Holotropikum7 jele annak, hogy az étrend-kiegészítő, amit szedsz, egyáltalán nem hatékony!

7 jele annak, hogy az étrend-kiegészítő, amit szedsz, egyáltalán nem hatékony!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az étrend-kiegészítők sokszor jól jönnek, ha egy huzamosabb betegség után újra talpra akarunk állni, vagy csak egyszerűen fel szeretnénk turbózni kicsit az immunrendszerünket. A legnépszerűbb vitaminok és étrend-kiegészítők közé sorolhatjuk a D-vitamint, C-vitamint, B komplex vitaminokat, Omega-3 zsírsavat és az E vitamint.

7 jele annak, hogy az étrend-kiegészítő, amit szedsz, egyáltalán nem hatékony!

De honnan tudjuk megállapítani saját magunktól, hogy a szervezetünknek melyikre lenne leginkább szüksége? Az is lehet, hogy egy olyan étrend-kiegészítőt kezdünk el szedni, amely nem képes hasznosulni a szervezetben, és hiába szedjük már egy adott ideje semmilyen pozitív változást nem tapasztalunk.

A bevitt étrend-kiegészítők hasznosulása nagyban függ a termék minőségétől, ezért ha tehetjük, mindig megbízható és ellenőrzött forrásból vásároljuk meg ezeket a termékeket.

Ezekből a jelekből jöhetsz rá, hogy a szedett étrend-kiegészítő készítmény nem hatékony:

1. A bogyók, vagy tabletták vastag fényes réteggel vannak bevonva

Láttál már olyan készítményeket, melyeknek felülete leginkább egy cukorkára hasonlított, annyira fényes volt? Ez azt jelzi, hogy a tablettákat vastag védőréteggel vonták be a hosszabb eltarthatóság érdekében. Bár valóban, ez a bevonat meghosszabbítja a tabletták szavatossági idejét, egyben meg is gátolja a benne található hatóanyagok megfelelő felszívódását. A kapszula egész egyszerűen képtelen lesz feloldódni az emésztőrendszerben így a szervezet nem fog hozzájutni a szükséges anyagokhoz.

2. Túl olcsón vettük a készítményt

Természetesen az étrend-kiegészítők piaca is változatos, vannak drágább és olcsóbb termékek is. Nem azt mondjuk, hogy az olcsó termékek nem lehetnek hatásosak, de ha tehetjük, válasszunk minőségi terméket, mert azzal biztos, hogy hatékonyabb eredményeket érhetünk el. Mindig tájékozódjunk, hogy melyik cég gyártja, milyen anyagokat tartalmaz, ellenőrzött forrásból származik-e?

3. El kezdünk függni az étrend-kiegészítőtől

Számtalan termék összetételben felfedezték, hogy a hatóanyagok mellett rengeteg szintetikus- és adalékanyag található, ami egy idő után függővé teszi a szervezetet. Ezt elkerülvén, az egyik legjobb megoldás a rengeteg zöldség- és gyümölcsfogyasztás, ha egy kicsit erősíteni szeretnénk a szervezetünket. Táplálkozzunk minél egészségesebben, kerüljük a stresszes életvitelt, szokjunk le a káros szenvedélyekről és nagyobb előrehaladást tapasztalhatunk, mintha csak az étrend-kiegészítőkre támaszkodnánk.

4. A tabletták túlságosan nagyméretűek

Már a nagyméretű tabletták lenyelése is gondot okoz, nemhogy a megemésztése. Méretüknél fogva nehézkes az emésztőrendszer számára a feldolgozásuk, és a tápanyagok sem hasznosulhatnak így megfelelően.

7 jele annak, hogy az étrend-kiegészítő, amit szedsz, egyáltalán nem hatékony!

5. Egyetlen tabletta több tucat vitaminhiányra

Nem ajánlott olyan termékeket szedni, melyek egyszerre több problémára kínálnak megoldást, mert pont emiatt nem végzik hatékonyan a munkájukat. Felejtsd el a „B vitamin komplexet hozzáadott cinkkel és ásványi anyagokkal”, mert nem biztos, hogy megoldja azt a problémát, amiért szeded. Inkább egy vitaminhiányra koncentrálj és arra célzott terméket szedj.

6. Nem megfelelően tárolod az étrend-kiegészítőket

Vannak olyan vitaminok, melyeket nem szabadna alacsony hőmérsékleten tartani, ezért a hűtőben való tárolás adott esetben nem igazán jó ötlet. Ahogyan az sem, hogy a fürdőszobaszekrény polcán tartsuk a napi étrend-kiegészítőnket, mert a páratartalomnak köszönhetően megváltozhat a készítmény szerkezete. A termékeket mindig eredeti csomagolásukban tartsuk lehetőleg nedvesség és napfénymentes helyen, szobahőmérsékleten.

7. Lejárt szavatosságú vitaminok szedése

A lejárt szavatosságú étrend-kiegészítőknek nem minden esetben változik meg a színe, illata, vagy íze – de ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan szedhetjük tovább! A lejárt termékek hatékonysága jelentősen csökken, ezért nyugodt szívvel szabaduljunk meg tőlük. Vigyázat! Soha ne dobjuk a lejárt gyógyszereket a lefolyóba, mert feloldódva bekerülhetnek a vízhálózatba. Inkább válasszuk a kukát, de valamilyen módon semmisítsük meg a lejárt tablettákat.

Ezeket figyelembe véve, mielőtt magunktól nekilátnánk valamilyen étrend-kiegészítő szedésének, kérjük ki szakember véleményét. Konzultáljunk orvosunkkal, hogy szervezetünk számára a legmegfelelőbb készítményeket találjuk meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek