Lélektár7 jel, hogy a flow-ban élsz

7 jel, hogy a flow-ban élsz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ún. flow-élményről szinte mindenki hallott már. A flow-t először Csíkszentmihályi Mihály pszichológus használta és az elme működésének egy olyan állapotát jellemezte ezzel, amikor az ember teljesen elmerül abban, amit csinál, energiával töltődik fel, teljesen része lesz a folyamatnak, és ebben végtelen örömét is leli.

flow-erzes

Ha valaki megtapasztalta a flow érzését, az újra és újra át akarja érezni magát, nem mellékesen nevezik a tökéletes élménynek is.

De honnan tudjuk, hogy valóban flow-élményünk van? Íme, 7 pozitív szindróma, hogy életünket sikerült helyes irányba terelnünk, urai vagyunk önmagunknak, tudjuk mire van szükségünk és mire nincs, valamint tudatosan éljük a mindennapokat:

1. Könnyen jön a boldogság

Amikor a flow-ban vagy akkor fényt, nyugalmat érzel, és minden csatornáddal a környezetedhez vagy kapcsolódva. Boldog vagy a jelenben és úgy érzed, hogy körülötted mindenkinek boldognak kéne lenni.

2. Szinkronicitást tapasztalsz

A jelenségről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény, és egy belső esemény (látszólag) véletlenül egybeesik. Pl. utazol a metrón és „véletlenül” olyan emberrel találkozol, akit nagyon érdekel a munkád és miközben beszélgettek kiderül, hogy alkalmazni tudna a cégénél kitűnő fizetéssel. Ilyen véletlennek tűnő egybeesések az élet minden területén előfordulhatnak, ha tisztában vagyunk azzal, mit akarunk, és hiszünk annak megvalósulásában, tudatosan megteremtjük magunknak, amit szeretnénk. Természetesen nincsenek véletlenek, egyszerűen a flow-ban vagy.

3. Inspirálóan hatsz másokra

Amikor a magad teremtette valóságban élsz, gördülékenyen mennek a dolgaid, az mások érdeklődését is felkelti. Sokan nem értik, hogy miként vagy képes ezekre a dolgokra, és vannak, akik őszintén érdeklődnek nálad, hogy minek köszönhetők a pozitív történések az életedben. Bókokat, elismerő megjegyzéseket kaphatsz, de új barátokra is szert tehetsz.

4. Könnyedén boldogulsz az előtted álló feladatokkal

Nincs stressz, nem hibáztatod a körülményeket, nem keresel kibúvókat, amikor a flow-ban élsz az előtted tornyosuló problémákat kihívásként, ajándékként fogod fel, amelyek megoldása által csak erősebb leszel, hisz tudatosítod magadban, hogy valahol, valamikor te magad kérted ezt, hogy fejlődhess. Te magad teremtetted magadnak a valóságod.

5 Magabiztosnak és erősnek érzed magad

A valódi én nem másodlagos vendég, hanem mindent tud és erőteljes, az Isteni Tudás visszatükrözője. Amikor pl. meditáció által megtestesíted a magasabb éned, akkor teremtővé válsz. Tudtad, hogy a művészek az hasonló módon alkotnak? Létrehozzák a saját flow-élményüket és alkotnak a csodálatos fényben. Te is geg tudod csinálni ugyanezt – jogodban áll és kötelességed is.

6. Merülj el a káoszban és táncolj vele

Amikor őrült dolgok történnek, akkor engedj szabad utat a történéseknek, ugyanakkor próbáld uralni a szituációt. Amikor harmóniában élsz a Forrással, ami te vagy, akkor nem tudsz elmerülni az apró részletekben, mivel a végén minden rendben lesz. Ami ahhoz vezet, hogy …

7. Tudatosítod, ami történik az átmeneti, az élet ennél több, nagyobb

A flow-ban élni, életed történéseit irányítani csupán egy apró csepp a végtelen óceánban. Az élet ugyan átmeneti dolog, de választhatsz, hogy az szép, varázslatos legyen, vagy aggódással, zűrzavarokkal teli. A flow tudatos választásával az életed egy egyedülálló és ismétlődő csoda lehet. Ehhez naponta kell tudatosítanunk magunkban, hogy mit is szeretnénk, pl. meditáció által, de megéri időt szánni erre, hisz számtalan módon gyümölcsöt hoz. Tiszteld magad, szeress feltétel nélkül és bátran fogalmazd meg elvárásaidat!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek