Kuriózum7 jel, ami arra utal, hogy nem kimerült és lusta vagy, hanem...

7 jel, ami arra utal, hogy nem kimerült és lusta vagy, hanem mélyen boldogtalan

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Előfordul, hogy egyszerűen mindenbe belefáradsz, és azt feltételezed, biztosan lusta vagy? Pedig megtörténhet, hogy ennél többről van szó. Lehetséges, hogy egyszerűen nem vagy elégedett és boldog az életedben, és ezért nem vagy képes nagyobb erőfeszítést tenni, vagy érdeklődést mutatni bizonyos dolgok iránt.

A következő 7 jel arra utal, hogy nem egyszerűen fáradt és lusta vagy, hanem mélyen boldogtalan. Ez viszont olyasmi, amin képes vagy változtatni. A boldogság választás kérdése lehet. Nem azt kapod, amit megérdemelsz, hanem azt, amit elfogadsz. A boldogtalanság felismerése pedig az első lépés ezen az úton.

1. Nem győzöd kivárni, hogy véget érjen a munkaidő

Úgy érzed, egy örökkévalóság, mire végzel a munkahelyeden, és végre hazamehetsz? Ez valószínűleg annak a jele, hogy nem tesz boldoggá a munkád. Természetesen mindenkinek vannak rossz napjai, sőt rossz időszakai is, amikor olyan munkát kell végeznie, amit ki nem állhat, de az élet túl rövid ahhoz, hogy ezt hosszú távon elviseljük.

Az időd egyharmadát a munkahelyeden töltöd, ezért győződj meg róla, hogy olyasmit csinálsz, amit élvezel, vagy legalábbis nem utálsz. Nem feltétlenül kell az álommunkádnak lennie, de a legrosszabb rémálmodnak sem kellene lennie.

2. Folyamatosan a hétvégéket és a vakációkat várod

Ha folyamatosan a következő hétvége vagy nyaralás álomképeiből merítesz erőt, az azt jelenti, hogy álmodozással töltöd az életedet, ahelyett, hogy a jelenben élnél. Ez nem lustaság, hanem egy árulkodó jel, hogy boldogtalan vagy a jelen pillanatban.

„Ahelyett, hogy arról ábrándoznánk, mikor mehetünk megint szabadságra, talán érdemesebb volna olyan életet kialakítani, amiből nem akarunk megszökni” – mondja Seth Godin amerikai reklámszakember, és talán érdemes megfontolni ezt a tanácsot.

3. Komolyan lehangolnak a vasárnapok

Ha vasárnap délután szorongással és elkeseredéssel gondolsz arra, hogy hamarosan kezdetét veszi egy újabb hét, és ez az érzés az egész hétvégédre rányomja a bélyegét, az annak a jele lehet, hogy nem vagy elégedett az életeddel. Az természetes, ha időről időre elkap ez a rossz érzés, de ha rendszeresen előfordul, az már komoly problémát jelent. Ez nem egyszerű lustaság, hanem egy figyelmeztető jel, hogy változtatnod kell a dolgokon.

4. Folyamatosan halogatod a teendőket

Tudod, hogy van valami, amit meg kellene tenned, és azt is tudod, mennyire fontos lenne az, mégis folyamatosan halogatod. Lehet, hogy tanulnod kell egy vizsgára, el kell menned a konditerembe, vagy elő kell készítened egy prezentációt. De mégsem teszed, és közben azon gondolkodsz, miért vagy ennyire lusta.

Pedig lehetséges, hogy nem is a lustaság áll a dolog hátterében. Az állandó halogatás szintén a boldogtalanság jele lehet.

5. Folyamatosan fáradt vagy, és úgy érzed, nem tudod utolérni magadat

Bármennyit alszol, úgy érzed, soha nem tudod kipihenni magadat? Lehetséges, hogy nem egyszerűen csak kimerült vagy, hanem boldogtalan, és úgy érzed, elakadtál az életben. Ennek a ténynek a felismerése az első lépés, és bár a változtatás nehéz lehet, megéri az erőfeszítést.

6. Egyszerűen nem érdekelnek a dolgok

Úgy érzed, már semmi sem érdekel, semmi nem számít igazán? A mindennapi tevékenységeid iránti érdeklődésed elvesztése az apátia jele lehet, amit az emberek gyakran összetévesztenek a fáradtsággal, vagy a lustasággal.

Ha gyakran tapasztalod ezt, akkor ez lehet az a lökés, amire szükséged van ahhoz, hogy változtass az életmódodon.

7. Egy jobb életről álmodozol

Gyakran kapod azon magadat, hogy egy jobb életről álmodozol? Az álmodozás természetes emberi tulajdonság, de ha ez az ábrándozás állandósul, és helyettesíteni kezdi a valóságot, az már olyan jel, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Azt is fontos felismerni, hogy ezekből az álmokból néhányat valóban valóra válthatsz, de csak akkor, ha hajlandó vagy konkrét lépéseket tenni ezért.

Ha felismered, hogy boldogtalan vagy, az már jó kezdet lehet, hiszen ez az első lépés a probléma megoldásához. Próbálj olyan dolgokat találni az életben, amelyek örömet szereznek neked, és minimalizáld a negatív, stresszt okozó tényezőket. A változás nem következik be egyik napról a másikra, de fokozatosan tapasztalni fogod azt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek