Holotropikum7 jel, ami arra utal, hogy a hajad a szokásosnál jobban hullik!

7 jel, ami arra utal, hogy a hajad a szokásosnál jobban hullik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Normális esetben naponta 50-100 hajszálat veszítünk el, ezekkel találkozhatunk ébredés után a párnán, a fürdőkádba, vagy reggel fésülködés után a padlón.

A hajhullást sok külső tényező befolyásolhatja, de általában nem kell megijedni, hiszen teljesen természetes a jelenség. Azonban, ha úgy tűnik, hogy a “megengedettnél” sokkal több hajunk hullik ki, akkor mindenképp keressünk fel egy szakembert.

Igyekezzünk kideríteni, hogy hajhullásunk még a normális határértéket súrolja, vagy már aggasztó a dolog. Mindezt csak akkor tudjuk megállapítani, ha minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban fésülködünk, így 6-7 napon belül egy általános képet kapunk arról, hogy mennyire hullik a hajunk. A hosszú haj esetében, főleg, ha rendszeresen be van kötve lófarokba, akár még éjszakára is, akkor a hajmosás előtti vagy utáni első fésüléskor természetesen sokkal több hajszál hullik ki.

Íme, 7 jel, ami arra utal, hogy a hajad sokkal jobban hullik az átlagosnál

1. Enyhén húzd meg a hajad

Fogj össze kb. 60 szál hajat a kezeddel, és óvatosan húzd meg. Normális esetben nem maradhat háromnál több hajszál a kezedben.

2. Figyeld meg, mennyi haj hullik ki hajmosás után

Hajmosás után természetesen több hajszál látható a fürdőkádban vagy a padlón, mint egy átlagos fésülködés után. Viszont, ha gyakran szembesülsz azzal, hogy nagyon sok hajszál van körülötted a földön, akkor ez azt jelzi, hogy valami probléma van a szervezetedben.

3. Próbáld megszámolni a hajszálakat

Fésülködj 60 másodpercen keresztül, majd számold meg a kihullott szálakat. Ha körülbelül tíz hajszálat találsz, akkor az teljesen normális, de, ha ennél többet, akkor minden bizonnyal túlzott hajhullással küzdesz.

4. Mérd meg a copfod vastagságát

A túlzott hajhullás egyik szembetűnő jele a copf elvékonyodása. Lehet, hogy eddig nem szembesültél azzal, hogy hullik a hajad, de, ha a copfod átmérője nagyot csökken, akkor nem árt figyelmesebb lenni az elkövetkezőkben. Rendszeresen ellenőrizd egy darabig a copfod vastagságát.

5. Ellenőrizd a fejbőröd

Igen gyakori probléma, hogy csak a fejbőr bizonyos területein jelentkezik a hajhullás. Lehet ennek testi vagy lelki oka is, de az is megtörténhet, hogy túlságosan szoros copfban hordod a hajad.

6. Látszik a fejbőröd?

Ha a megszokottnál jobban látszik a fejbőröd a hajszálak között, vagy szélesebb lett a választékod, akkor minden bizonnyal túlságosan sok hajszálat veszítettél az utóbbi időben.

7. Számold meg a párnán található szálakat

Ha 5-20 szál hajad hullott ki az éjszaka folyamán, az még természetes, viszont, ha ennél több, az már problémára adhat okot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek