Mit jelent a spirituális ébredés? Mindenkivel megtörtént már, hogy beleszeretett egy pillanatba az életében. Egy gyönyörű táj, egy naplemente, egy csodálatos műalkotás, vagy a zene ritmusa egyaránt elbűvölhetnek minket.

De az is előfordulhat, hogy egyszerűen belefeledkezünk egy békés pillanatba. A különböző fizikai formákkal való azonosulás egy rövid időre meglazulhat, és ebben a pillanatban egy teljesen más tudatállapotot tapasztalunk meg.

Íme 7 hihetetlen élmény, amit a spirituális ébredés pillanatában tapasztalhatsz:

1. Amikor megszűnik a fizikai formával való azonosulásunk, új tér keletkezik köztünk és a fizikai test között, és felismerjük, hogy nem vagyunk azonosak ezzel a fizikai értelemben vett testtel.

2. Gyakorlatilag elhagyjuk a pszichológiai időkeretet, nem gondolunk a múltban szerzett sebekre, és nem építjük fel a jövőbeli identitásunkat sem.

3. Az Egónk eltűnik, jelezve, hogy a személyes történetünk itt megszakad, és megtörik a szokásos identitásunk vonala.

4. A spirituális ébredéskor csak a jelen pillanat létezik a számunkra. Lelkünket teljesen átitatja a Csoda nyugalma, békessége, vagyis a létezés Tudata és Öröme.

5. Szabadok vagyunk, teljesen függetlenek az alakoktól és formáktól, valamint annak szükségességétől, hogy válasszunk ezek közül. Minden szenvedésünk és problémánk eltűnik, béke és nyugalom vesz körül bennünket.

6. Nincs más, csak a színtiszta létezés, és mi szemtanúi vagyunk a körülöttünk lévő formák táncának. Nem azonosulunk semmivel, puszta tudat formájában mentesek vagyunk a választás kötelezettségétől.

7. Elfogadjuk az életet, úgy, ahogy van, de nem valamilyen külső nyomás eredményeként, ez az elfogadás a teljes és tökéletes szabadságunk eredménye.

Eben a tudatállapotban a létezés egy teljesen új dimenziója nyílik meg a számunkra, teljesen új perspektívából szemlélhetjük a Létezést. Fény derül az ellentmondások mögött meghúzódó egységre, és többé már nem ragaszkodunk ahhoz, hogy az élet napos oldalát nézzük, mert képesek vagyunk meglátni a szépséget a sötét oldalon is.

Minden elcsendesedik bennünk. Túl vagyunk minden jón és rosszon, egyszerű öntudat vagyunk, amely nem elemez, nem ítélkezik, nem tervez. Észrevesszük, hogy ugyanaz a szemlélődő lélek lakozik mindenkiben, vagyis az emberek közötti különbségek pusztán felületesek, és mélyen legbelül mindannyian egyformák vagyunk. Ennek az egységnek a megtapasztalása elhozza nekünk az élet eksztázisát, a létezés tökéletes örömét.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.