Pénztárcánk kímélésével is készíthetünk kiváló minőségű házi arcpakolásokat, amelyek nem tartalmaznak semmi mesterséges adalékanyagot. Csupán egy fontos szabályt kell észben tartsunk: minden maszk előtt tisztítsuk meg arcbőrünk és a maszk után pedig használjunk hidratáló krémet.

arcpakolas

Citromos-mézes maszk

Kavarjunk 3 evőkanál frissen csavart narancslevet egy 1/2 csésze meleg mézbe. Kenjük be vele arcunkat, hagyjuk rajta 30 percet, majd meleg vízzel mossuk le. Ha száraz az arcbőröd a maszkhoz még adhatunk pár csepp oliva olajt.

Tojás sárgája maszk

Kavarjunk össze 1 tojás sárgájával 1 evőkanál mézet és 1 evőkanál oliva olajt. Majd annyi teljes kiőrlésű zabot adjunk hozzá, amitől paszta állaga nem lesz. Kenjük fel, majd 15-20 perc múlva öblítsük le.

Papaya maszk

1 kisebb, érett papayát villával törjünk össze és adjunk hozzá annyi mézet, amitől paszta állaga lesz. Kenjük fel és 15-20 perc múlva mossuk le.

Avokádó maszk

Törjünk össze e1 érett avokádót és kenjük fel arcunkra. A száraz arcbőrre az avokádóba lehet kavarni mézet vagy oliva olajt, a zsírosra pedig citromlevet.

Banán maszk

Törjünk össze 1 érett banánt és kavarjuk pasztává 1/2 csésze mézzel. Kenjük fel arcunkra, majd 20 perc múlva mossuk le. A hatást fokozhatjuk, ha E vitamin kapszulával dúsítjuk a pasztát.

Uborkás maszk

Pürésítsünk 1 kisebb uborkát és 1 evőkanál joghurtot. Használjunk magas zsírtartalmú joghurtot száraz bőrre, míg csökkentettet zsírosra. Kenjük fel arcunkra, majd 20 perc múlva mossuk le.

Mézes Ricotta maszk

Keverjünk össze 2 evőkanál mézet és ¼ csésze ricotta sajtot. Kenjük fel és 20 perc múlva mossuk le.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.