Holotropikum7 házi gyógymód, ami mentőöv lehet a derékfájdalmakra!

7 házi gyógymód, ami mentőöv lehet a derékfájdalmakra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tévhit az, hogy a derékfájdalmak a kor előrehaladtával jelennek meg, ugyanis már a fiatalok körében is egyre többször előfordul az efféle panasz.

7 házi gyógymód, ami mentőöv lehet a derékfájdalmakra!

A derék tájéka igencsak nagy erőfeszítésnek van kitéve, ugyanis nem csak a test megtartásában játszik kulcsfontosságú szerepet, hanem a helyváltoztatás, a mozgás, hajolás folyamatában is közrejátszik. A test elöregedése és kopása következtében egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk ezen terület karbantartására, mert ha csak rövid ideig is elhanyagoljuk komoly problémákkal kerülhetünk később szembe.

Lássuk is, milyen természetes módszerek léteznek arra, hogy tehermentesítsük a gerincoszlopot és ezáltal megőrizzük a derék izmainak épségét.

1. Javíts a testtartásodon

A rossz testtartás a legfőbb ellensége a gerincnek, ugyanis észrevétlenül okozhat jelentős bajokat. Ha ülőmunkát végzel mindig emlékeztesd magad, hogy ne görnyedj össze. Járás közben is tudatosan ügyelj arra, hogy húzd ki magadat. Az elején szokatlanul és kényelmetlenül fogod érezni magad, de hosszútávon óriási szívességet teszel a gerincednek.

2. Rendszeres testmozgás

A jóga az egyik legnagyszerűbb mozgásforma, ha el szeretnénk lazítani az izmainkat. Derékfájdalom esetén csakis könnyed testmozgás javallott, ami nem terheli meg az ízületeket és az izmokat, így a jóga mellett egy laza aerobik óra is jó választás.

3. Hideg/meleg terápia

Ha már akuttá vált a derékfájdalom, akkor vagy jéghideg, vagy meleg borogatással enyhíthetjük a gyulladásos fájdalmat.

4. Masszázs

Ha szakemberhez fordulunk a derékproblémáinkkal gyakran a masszázs gyógyító erejét ajánlják. A masszázs révén nem csak a gyulladt, feszült izmokat lehet szépen ellazítani, de szellemileg is feltöltődünk, így csökkenve a stressz érzet, ami lelkileg is feloldja bennünk a derékfájdalom okát.

5. Figyelj oda a testsúlyodra

Minél nagyobb terhet kell elbírjon a gerinc annál nagyobb az esélye a derékbántalmaknak. Ügyelj arra, hogy ha lehet tartsd meg az optimális testsúlyod, vagy ha úgy érzed könnyebb lenne pár kiló nélkül, akkor próbáld meg leadni azokat.

6. Rendszeres alvás

Az alvás erejét sosem szabad lebecsülni. Alvás közben az elernyedt izmok megpihenhetnek, ráadásul a test gyógyító folyamatai is beindulnak. Mindenképpen olyan pozíciót válassz az alváshoz, amelyben nem érzed annyira a fájdalmat.

7. Meleg fürdő

Egy kád meleg vízben elmerülni igazi felüdülés egy olyan nap után, melyet fájó derékkal csináltál végig. A még hatásosabb izomlazításért cseppents pár csepp illóolajat is a fürdővízbe.

Sajnos néha előfordulhat az is, hogy a derékfájdalom olyan mértéket ölt, hogy sürgősségi beavatkozásra van szükség. Ha végtagzsibbadást, vagy fájdalmat észlelünk ülés közben ajánlott ideggyógyászhoz fordulni. Ahhoz, hogy elkerüld mindezt, figyelj arra oda, hogyan óvod gerinced egészségét, hiszen a gerinced képezi az egész alapját a testednek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek