Kuriózum7 hatásos módszer, amellyel megakadályozhatod, hogy “túlagyald” a dolgokat!

7 hatásos módszer, amellyel megakadályozhatod, hogy “túlagyald” a dolgokat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bizonyos élethelyzetekben nagyon fontos, hogy átgondold, akár napokig fontolóra vedd a dolgokat, mert ha elhamarkodottan döntesz, egy pillanat alatt hátrányos helyzetben találhatod magad. Azonban az sem jó, ha egy gyufásdoboz megvásárlása előtt órákat gondolkozol azon, hogy melyik terméket válaszd, hiszen ez stresszt okoz benned, és még jobban lefagysz, és nem tudsz döntést hozni.

7 hatásos módszer, amellyel megakadályozhatod, hogy “túlagyald” a dolgokat!

Most következzen 7 módszer, tanács, amely segít majd abban, hogy ne gondold túl a dolgokat, és ezáltal az életed is felhőtlenebb, boldogabb lehessen.

1. Figyelj jobban önmagadra

Ha azt veszed észre magadon, hogy kezded megint túlbonyolítani a dolgokat, akkor avatkozz közbe, és légy ura az agyadnak, hogy most ne a túlgondolkodással legyen elfoglalva. Tereld el a figyelmed valami mással.

2. Szórakoztasd magad

Ha azon kapod magad, hogy ismét túlagyalsz bizonyos dolgokat, hirtelen találj ki valamit, kezdj el olvasni egy könyvet, menj le szaladni a parkba, vagy hívj fel egy barátot. A lényeg, hogy olyasmit tegyél, ami jólesik, ami szórakozást nyújt számodra.

3. Ne nyomd el a gondolataidat

Azzal nem teszel jót magadnak, hogy a túlagyalással kapcsolatos gondolatokat vissza akarod fojtani, mert azzal ellentmondasz az agyadnak, és így káosz keletkezhet a fejedben. A kulcsszó mindig a figyelem elterelése, nem pedig a gondolatok elnyomása.

4. Figyeld a gondolataidat

Ha folyamatosan valami negatívumra, rosszra összpontosítasz, akkor ne csodálkozz, hogy előbb, vagy utóbb úrrá lesznek rajtad a depressziót, és szorongást előidéző tüneteket. Kontrolláld a gondolataidat, figyeld, hogy milyen külső tényezők mit váltanak ki belőled, és figyelj jobban az élet szép dolgaira.

5. Emlékeztesd magad

Az agy olykor külön életet él, és nehéz megnevelni, ami azt jelenti, hogy a nyomasztó, “agyaló” gondolatok mindig jelen lesznek az életedben, csak az a kérdés, hogy milyen arányban. Időnként emlékeztesd magad arra, hogy most nem szabad túlgondolnod semmit, hanem valami örömtelire kell összpontosítanod.

6. Nem kell mindig tökéletesnek lenned

Felejtsd ezt el, mert ha folyamatosan a tökéletesre hajtasz, akkor hajlamos leszel túlbonyolítani a dolgokat, ami pedig idegessé, feszülté, depresszióssá tehet. Élj szabadon, gondtalanul, minden percet kihasználva, hogy észrevedd a szépségeket.

7. Meditálj

Merülj el mélyen a gondolataidban, meditálj és érezd jól magad a pillanatban, mikor minden negatív gondolattól megszabadulsz, és csak a pozitív energiákat engeded be az elmédbe. Lélegezz mélyeket, lazulj el, és koncentrálj a jelenre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek