Otthon7 feng shui-tipp, hogy megtisztítsuk lakásunkat a stressztől

7 feng shui-tipp, hogy megtisztítsuk lakásunkat a stressztől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A stressz, ha állandóan jelen van az életünkben, megmérgez minden egyes percet, de hosszabb távon akár meg is betegíthet. A leggyakrabban a munkahelyük miatt idegeskednek, szoronganak az emberek, és sajnos nem elég, hogy napi 8, vagy akár ennél is több órát kell stresszes helyzetben átvészelni, de sokszor odahaza sincs nyugtuk, aludni sem tudnak, akkor ez az alattomos negatív érzés könnyen maga alá gyűrhet bárkit. Most itt van 7 jótanács a feng shui részéről, hogy otthonunkat úgy alakítsuk ki, hogy megnyugvásra leljünk a négy fal között is.

Feng-Shui

A feng shui szerint az otthonunk olyan, mint egy tükör, ha „belenézünk”, magunkat látjuk benne, hogy milyen személyiségjegyeink vannak, milyen emberek is vagyunk. Ha megfogadjuk a következő tanácsokat, akkor olyan otthont teremthetünk, ahol jó lesz élni, létezni, pihenni.

1. Alapos takarítás

Vegyünk egy mély lélegzetet, gyűjtsünk erőt, majd kapjuk elő a porszívót, a felmosó vödröt, a portörlőt, és nyaljuk fényesre, tisztára a lakást. Mikor megtisztul minden felület a lakásban, akkor a feng shui öt eleme közül a legmarkánsabbat, a fém elem energiáit szabadítjuk fel a lakásunkban. Ez megakadályozza a stressz kialakulását, megtisztítja a levegőt, de a gondolatokat is.

2. A vízcsobogás megnyugtat

Lehet kapni az üzletekben mini szökőkutakat, amelyekből csendesen csordogál a víz. Ez a hang egy fárasztó délután is képes teljes mértékben megnyugtatni a lelket, de a fáradt elmére is jó hatással van.

3. Nyugtató illóolajok

A levendulából, rózsából, vagy szantálfából készült illóolajok párologtatása üdít és nyugtat is. Pár perc alatt illatban kellemes környezetet teremthetünk.

4. Húzzuk be a sötétítőket

Ha kissé behúzzuk a puha anyagból készült sötétítőket, főként ha odakint óriási kánikula tombol, a szobában nyugodtság költözik, puhábbnak, csendesebbnek érzünk majd mindent, magunkat is beleértve.

5. Takarítsuk ki a hűtőt, kamrát

Minden elromlott, felesleges dolgot dobjunk ki a hűtőből és a kamrából. Már ez segít abban, hogy jobban érezzük magunkat. Ezután pedig menjünk el bevásárolni, és töltsük fel éléskamránkat, hűtőnket kedvenc élelmiszereinkkel, vásároljuk sok zöldséget, gyümölcsöt. És élvezzük, hogy tele van minden.

6. Vigyünk földet a lakásba

A föld, mint elem a befogadást, az életet, a megnyugvást, a termékenységet jelképezi. Ezért különböző méretű cserépedényekbe ültessünk virágokat, kisebb méretű növényeket. Érezzük a föld szagát, amely harmóniát áraszt magából.

7. Helyezzünk ki fotókat, kedves tárgyakat

Egy szép tájkép, rajz kiragasztása a falra, egy emlékezetes buliról készült fénykép elhelyezése a szoba egyik szegletébe, otthonosabbá teszik a lakást. Az is jó hatással bír, ha például új lábsurolót veszünk, amelyen egy frappáns felirat is díszeleg, ami jókedvre derít, mikor hazaérünk, de a vendégeknek is tetszeni fog, ha meglátják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek