A világon minden élőlény, de élettelen tárgy is energiákkal, rendelkezik. Ezt mindenki megtapasztalhatja, amikor találkozik egy idegen emberrel, amit első benyomásnak neveznek, ami nyilván lehet pozitív, avagy negatív.

7 egyszerű módszer, hogy megszabaduljunk a negatív energiáktól!
Fotó: Yair Aronshtam/Flickr

Azt is fontos megemlíteni, hogy minden egyes érzelmi megnyilvánulás, fontos életesemény energiákat bocsát ki, amelyek beleégnek a tárgyakba, vagy emberi lelkekbe. És ahogyan a lakásunkat is ki szoktuk takarítani tavasszal, így nem csak a portól, hanem a felhalmozódott negatív energiáktól is meg kell szabadulnunk.

Mik okozhatják a negatív energiák felhalmozódását?

  • nagy párkapcsolati, családi veszekedések
  • szakítás, válás
  • negatív emberek jelenléte
  • stresszes, feszült hétköznapok
  • betegség
  • de egy használt lakásvásárlás esetén is kötelező az energiatisztítás.

Lássuk a módszereket!

1. Zsályalevél égetése

Gyújtsunk meg egy kis tányérban 3 szárított zsályalevelet, és hagyjuk, hogy a különleges illatú füst bejárja a lakás összes helyiségét, zugát. Ha a negatív energiák erősek, minden helyiségben gyújtsunk meg pár levelet, majd utána szellőztessünk ki, hogy a füstben lévő káros energiák távozhassanak otthonunkból.

2. Nyissuk ki az összes ajtót, ablakot, és a vízcsapokat

Egy spiritualista sámán szerint nagyszerűen megszabadulhatunk az ártó erőktől, energiáktól, ha pár percre a lakás összes ablakát, ajtóját, és vízcsapját megnyitjuk, így ezek a rossz hatások azonnal távoznak.

3. Illóolajok

A lakásunkat, de az irodánkat is képesek az illóolajok megtisztítani a negatív energiáktól. Pár csepp levendula olaj a párologtatóba téve nagyszerűen megnyugtatja a lelket, elmét, kitisztítja a lakást. A levendula mellett még használhatunk eukaliptusz, szantálfa illóolajakat is.

4. Kristályok

A fehér karc kristály csodásan magába szívja a káros energiákat, így érdemes beszerezni egyet, és elhelyezni a nappaliba.

5. Tengeri só

Egy csipet tengeri sóval szórjuk meg a lakást, majd pár perc után pórszívozzuk össze a sókristályokat, amelyek tartalmazzák a negatív energiákat. A porszívó zsákját gyorsan ürítsük ki, hogy a negatív erők ne tartózkodjanak velünk együtt a lakásban. Ugyanez Epsom-sóval is elvégezhető, amelyre előbb cseppentsünk pár levendula illóolajat.

6. Megerősítések, mantrák

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a negatív energiáktól, mondjuk hangosan ki a következőket: “Megtisztítom ezt a lakást az összes negatív energiától, azért, hogy az én és a családom jó közérzete megmaradjon. Járja be a fény, a pozitív energia a szobákat, az összes helyiséget, ahol minden rossz energia rejtőzik, és üzettessék ki.”

7. Zene és gyertyák

A zene dallamai pozitív energiák felszabadulását segítik elő, amelyet egy kellemes gyertyafény csak megerősíteni tud, így máris csökkennek a negatív energiák káros hatásai. Keressünk az interneten ilyen energiatisztító zenéket, majd gyújtsunk meg egy gyertyát.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.