Kuriózum7 dolog, amit meg kell tenned a tavaszi napéjegyenlőség után, hogy kiegyensúlyozottabb...

7 dolog, amit meg kell tenned a tavaszi napéjegyenlőség után, hogy kiegyensúlyozottabb életed legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Március 21-e után elkezdődött a tavasz! Nem csak a természet éledését csodálhatjuk, de érdemes megfigyelni azokat az áldásos energiákat, amelyeket a tavasz hozhat az életünkbe. Adjuk át magunk a fejlődésnek, az újjászületésnek, a tisztulásnak, az egészséges energiáknak.

A napéjegyenlőség utáni napokban az alábbi 7 dolgot tedd meg annak érdekében, hogy életed következő időszaka örömteli és bőséges legyen!

1. Séta a természetben!

Legalább egy fél órát áldozz arra a napodból, hogy kimész a természetbe. Akár a közeli erdőbe, rétre, de legalább parkban sétálj egyet. Figyeld a fákat, a patak csobogását, a köveket, a napfényt, és lélegezz mélyeket. Töltsd meg a tüdődet a friss levegővel, érezd, ahogy megtisztulsz.

2. Imádkozz és meditálj

Több ezer éve a napéjegyenlőség az egyik legmegfelelőbb alkalom a test és lélek megtisztítására. Ilyenkor támogatást nyerünk a megbékéléshez, a gyógyuláshoz és a problémák feldolgozásához. Úgy tartják, hogy ez az időszak Rafael arkangyal védelme alá tartozik, ezért ő hozzá kell imádkozni, ha kiteljesedettebb életre vágysz. Békességet, nyugalmat, és útmutatást kaphatsz ezekben a napokba, csak figyeld a jeleket.

3. Vidd a tavaszt az otthonodba

Vásárolj virágot, szedj barkát, ünnepeld a tavaszt színes kiegészítőkkel, természeti elemekkel. Annál jobb érzés nincs is, mint, ha illatozó virágcsokrok társaságában fogyasztod el a reggeli kávédat. Párologtass nárcisz, ilang-ilang, jácint, orgona illóolajat.

4. Ültess fát!

Manapság számos faültetési akciót hirdetnek a civil szervezetek, ha nincs saját kerted, akkor nevezz be egy ilyen akcióra. Meglátod, mennyire jó érzés az, ha megajándékozod a természetet egy újabb fával. Életet adni, nyomon követni a fejlődést, és a terméshozamot igazán megnyugtató érzés. Ha nincs elég tered, hogy fát ültess, ültess egy kis hagymás virágot, ezt akár az ablakpárkányon is nevelheted. Vagy csíráztass búzát, biomagvakat, így az egészségedről is gondoskodhatsz.

5. Életmódváltás!

A természet éledezni kezd, hosszabbak lesznek a nappalok, hétágra süt a nap, rügyeznek a fák, nőni kezd a fű. Mindez a csodálatos élet körforgására utal! Dobd félre a téli szomorúságot, öltözz vidám színekbe, sétálj, kertészkedj, vegyél részt te is a megújulásban. Ilyenkor minden tele van pozitív energiákkal, töltekezz! A tavasz jó alkalom a megbocsátásra, a terhek elengedésére is.

6. Légy újra szerelmes!

A szerelem testileg és lelkileg is megújít, szárnyakat ad, és ledönti a korlátokat. Fedezd fel újra a szerelem érzését, nézd más szemmel az életed, hívd el randizni a párod, menjetek sétálni, vagy fizessetek be egy tánctanfolyamra. Nem kell drága pénzeket költeni arra, hogy újra feléledjen az érzés, csempéssz a párnája alá szerelmeslevelet esténként.

7. Egyél sok zöldet!

Iktasd be az étrendedbe a természetben található friss zöldeket, a spenótot, csalánt, sóskát, gyermekláncfüvet, medvehagymát, újhagymát. Add át magad a frissességnek, töltsd fel a szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek