7 dolog, amit egy mérgező kapcsolatból tanulhatsz meg!

Természetesen minden emberi kapcsolatban vannak nehézségek, de, ha úgy érzed, hogy a hétköznapjaid tele vannak gyötrelmekkel, akkor jobb megfontolni a különválást. Egy határozott voks a nem folytatás mellett még mindig jobb, mint egy egész életet megkeserítő kapcsolatban élni.

7 dolog, amit egy toxikus kapcsolatból tanulhatsz!

1. Nem tudsz senkit rávenni arra, hogy szeressen

A szerelem szívből jön, ha nem, akkor nincs amiért erőltetni a dolgokat. Soha senkit nem lehet rávenni arra, hogy szerelmet, vonzódást érezzen a másik fél iránt. Egy kapcsolatban, ha csak az egyik félnek vannak őszinte érzései, akkor az egy alárendelt viszony, melynek kihasználás lehet a vége.

2. Az emlékek nem befolyásolják a jövőt

Ne kapaszkodj soha a múltba, az emlékek nem fogják megváltoztatni a jelent. Ha valami elmúlt, akkor azon túl kell lépni. Hiába vagytok hosszú ideje együtt, az még nem garancia a közös jövőre, ha nincs meg az összhang köztetek.

3. Ne higgy egy olyan személynek, aki átvert!

Ha valaki átver, és fény derül az igazságra, később nagyon nehéz bizalmat szavazni neki. Egész életedben gyanakvó leszel vele szemben, hiszen ha egyszer eljátszotta a bizalmad, akkor már soha nem tudsz megbízni benne teljes mértékben. Egy hazug ember, soha nem fog megváltozni teljesen!

4. A jó pillanatok nem írják felül a rosszakat!

Történhetnek jó dolgok a kapcsolatban, de azok soha nem fogják semmissé tenni a nehézségeket, negatívumokat. Egy óriási veszekedés lelki sérülései nem tüntethetőek el egy szál virággal. Biztosan egy mérgező, negatív, bántó emberrel akarod leélni az életed?

5. A manipuláció nem szerelem!

Tudnod kell különbséget tenni aközött, amikor valaki igazán szeret, vagy csak önös érdekekből állandó irányítása alatt tart. Kihasznál, és megpróbál teljes mértékben átformálni a saját ízlésére és hasznára.

6. Nem szerethetsz egy olyan embert, akit nem is ismersz!

Ismered igazából a partnered? Tudod a legféltettebb titkait, a rejtett tulajdonságait, a félelmeit, a legnagyobb álmait? Aki maszkot visel, azt soha nem fogod tudni szeretni igazán. Egy mérgező személyiségű ember pedig tele van belső félelmekkel, ezért soha nem tárja fel önmagát.

7. Nem szerethetsz egy olyan embert, aki játszik veled!

Szeret őszintén? Mit is akar tőled igazán? Veled tervezi a jövőt? Vannak komolyabb szándékai? Felvállal az ismerősei előtt? Ha mindezekre csak bizonytalan választ tudsz adni, akkor minden bizonnyal a nem megfelelő férfi mellett éled az életed.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top