Kuriózum7 dolog, amit a nők jobban tudnak, mint a férfiak

7 dolog, amit a nők jobban tudnak, mint a férfiak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. A férfiak is különböznek, a nők is, és természetesen a két nem között még inkább nagyobb az eltérés, de ez nem azt jelenti, hogy harcolniuk kell egymással, hanem kiegészítve, mindenki a saját képességei szerint kell élhetőbbé tegye a közös életet.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Van, amit azért érdemes figyelembe venni, hiszen sok férfi hajlandó számba sem venni a gyengébb nem képességeit.

Szebbé fejlődnek

Kutatások azt mutatták ki, hogy a nők az evolúciós fejlődés során egyre szebbek lesznek, míg a férfiak ugyanúgy fognak kinézni több tíz év múltán is. Egy kétezer emberen, 40 éven keresztül végzett felmérés azt derítette ki, hogy a vonzó nőknek 16 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy gyerekük szülessen, a gyönyörű nőknek viszont 36 százalék az esélyük, hogy az első gyerekük lány legyen.

Több nő éli túl az autóbaleseteket

Szomorú, de így van, hiszen a férfiak 77 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg autóbalesetben, mint a nők. Ezért legközelebb inkább köszönjék meg az urak, mikor párjuk a biztonsági öv becsatolására hívja fel figyelmüket.

Képesek megoldást találni a problémákra

Ez köztudott tény, hogy a legtöbb nő problémamegoldó képessége fejlettebb, mint a férfiaké, hiszen a nők képesek beszélni a gondokról és ezzel hatékonyabban tudnak ötleteket, segítséget kérni másoktól. A férfiak ezzel szemben bezárkóznak, és ott magukban próbálnak valami megoldást találni, ami több időbe és energiába telik.

Jobban alkalmazkodnak a gazdasági válsághoz

Az Egyesült Államokban, amióta kirobbant a gazdasági válság, az elbocsátott személyek 80 százalékban férfiak voltak.

Több nő végez egyetemet

Ma már fordult a kocka és a felsőoktatási intézményekből több diplomás nő kerül ki, mint férfi. Ezért a nők egyre több magas pozíció elfoglalását tűzhetik ki céljukul.

Egészségesebben étkeznek

A férfiak nem igazán szoktak azzal törődni, hogy mit esznek, a lényeg, hogy jól lakjanak, legyen az pizza, vagy akár hamburger. A világ minden pontján a nők fogyasztanak több zöldséget és gyümölcsöt és figyelnek oda táplálkozásukra.

Több évig élnek

Számtalan tényezőtől függ a várható élettartam alakulása, de egy biztos, ma átlagosan 10 évvel többet élnek a nők, mint a férfiak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek