Kuriózum7 dolog, amiről a hindu filozófia szerint soha ne beszélj másoknak

7 dolog, amiről a hindu filozófia szerint soha ne beszélj másoknak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hinduizmus egyszerre fogható fel vallásként, életformaként, és tanok sokaságaként, így azok számára is útmutatóul szolgálhat, akik kicsit tudatosabban és ehhez hasonló szellemben szeretnének élni.

7 dolog, amiről a hindu filozófia szerint soha ne beszélj másoknak

Annak ellenére, hogy a „hinduizmus” terminusa aránylag új keletűnek számít, az alapfilozófiái már Kr. e. 1500-ban megfogalmazódtak az Indiai szubkontinens területein. Mára már több mint 1.1 billió követője van világszerte.

A nyugati világ még csak most kezdi felfedezni a hindu életvitelben rejlő potenciálokat, de már biztosan hallottál olyan kifejezésekről és jelenségekről, hogy karma, Vonzás Törvénye, vagy reinkarnáció.

A hinduizmus mindenekelőtt a nagylelkűségre, szerénységre és az öntudatosságra tanít, ezért életfelfogása szerint van néhány dolog, amiről egy ember nem kellene mások előtt beszéljen, inkább titokban kell tartsa önmagának:

1. Spirituális felfogás

A hinduizmus szerint a spiritualitást életünk során szerezzük és bővítjük, ezért az csak ránk tartozik, senki másra. Az teljesen rendben van, ha egy spirituális útról mesélsz barátaidnak, de arról, hogy mi az életszemléleted forrása, milyen ideológiákat követsz, az csak rád tartozik. Ha megpróbálod a saját meglátásaidat és hitedet másra erőltetni, lehet, hogy gátolni fogod őket a saját útjaikon.

2. Élettörténet

Mindenkinek megvan a maga saját, egyedi és kalandos élettörténete. A hinduizmus szerint ezt nem tanácsos másokkal megosztani, főleg nem idegenekkel, mert az a történet az teljes mértékben rólad szól, és olyan varázzsal rendelkezik, ami csak számodra bír jelentőséggel.

3. Jövőbeli terveid

Teljesen rendben van, ha néha tájékoztatod a környezetedet a jövőbeli elképzeléseidről, de semmiképpen se vázold fel terveid minden egyes apró részletét. A hinduizmus szerint nem tanácsos kifecsegni egy jól előre átgondolt terv részleteit, mert lehet, hogy valaki hamarább megvalósítja. Előbb érd el a kitűzött célt, majd azután beszéld ki a folyamatot másokkal.

4. Személyes problémák

Barátokkal, szűk családdal meg lehet vitatni, ha valami fáj, de idegenek előtt feltárni a személyes problémáidat nagyon rossz húzás. Nem csak gyengének tűnsz, hanem szánnivalónak is, amire egy erős személyiségnek nincs szüksége.

5. Másoktól hallott pletykák

A hinduizmus elveti a másokról szóló pletykák terjesztését, hiszen az csak negatív karmát szül.

6. Jótettek

Ha valakivel jót teszel, azt ne azért tedd, hogy utána fűnek-fának elmondd, hogy milyen nemes tettet hajtottál végre. Kedvességért sose várj fizetséget. Ha igazán segíteni akarsz valakin, akkor azt önzetlenül, szívből tedd.

7. Intim élet

A hálószobában történtek csak a két félre tartozik. Nem csak azért nem szabad az intim életünkről beszélgetni mások előtt, mert ezzel akár kellemetlen helyzetbe hozhatjuk őket, hanem a partnerünk is kiábrándulhat belőlünk, ha megtudja, hogy kifecsegtük azokat a dolgokat, amik az ágyban történtek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek