Kuriózum7 csoda, amelyre mindig emlékezned kell, ha fel akarnád adni a hited!

7 csoda, amelyre mindig emlékezned kell, ha fel akarnád adni a hited!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A történelem folyamán számos olyan feljegyzést végeztek, mely valamilyen csodához köthető. Az emberek többsége vallási hitével magyarázza ezeket a jelenségeket, mások egyszerűen varázslatnak tekintik, és vannak a szkeptikusok, akik tudományosan közelítenek meg minden egyes ilyen esetet. Még a nemrég elhuny, páratlan zseni, Stephen Hawking is úgy tekintett az életre, mint jelenségre, mint egy megmagyarázhatatlan törvényszerűségre.

7 csoda, amelyre mindig emlékezned kell, ha fel akarnád adni a hited!

Sokszor kerülhetünk nehéz helyzetekbe, melyek próbára teszik a határainkat, de semmilyen körülmények között sem adhatjuk fel a hitünket. Töretlenül higgyünk Istenben, az Univerzumban, a sorsban, emberiségben és a jóban, mert minden egyes nap, melyet megélhetünk egy igazi csoda és egyben ajándék.

Ha úgy érzed olyan helyzetben vagy, hogy már közel állsz ahhoz, hogy feladd mindazt amiben hittél, akkor itt van egy kis emlékeztető, hogy mindig jusson eszedbe a csoda mindig körülvesz bennünket!

Az emberi agy

Az történelem egyik legnagyobb csodája pont a koponyádon belül helyezkedik el. Az agy a test egyik legérthetetlenebb és legösszetettebb része, olyan csodálatos dolgokra vagyunk vele képesek, mint a szeretet, gondolkodás, emlékezés, tanulás és összefüggések átlátása.

Képzeld csak el, hogy az emberi agy egy tűhegynyi kis része körülbelül 100,000 apró idegsejtet tartalmaz. Ezek szinapszisok révén egymáshoz és a test többi részéhez kapcsolódva irányítják minden egyes tettünket, gondolatunkat.

Az Univerzum precíziója

Stephen Hawkingnak igaza volt, mikor kijelentette, hogy a létezésünk egyszerűen megmagyarázhatatlan. Vegyük csak például a gravitációs erőt, ami nélkül nem létezhetne élet a Földön. Hawking becslései alapján ha nem pontosan akkor kezdődött volna el az Ősrobbanás után az Univerzum kiterjedése, mint ahogyan az megtörtént, most nem léteznénk mi sem, és semmi sem ebben a formában, mint most.

Öntudat

Az emberi öntudat már az idegtudományok kezdetein is összezavarta a tudósokat. Néhány agykutató az öntudat érzését az agy prefrontális kérgéből eredeztetik, ami egyedül csak az emberi fajra érvényes, és ez a terület, a csecsemő 5 hónapos korában kezd fejlődésnek indulni. Tehát 5 hónapos koráig az apró csecsemő nem érzékel olyan dolgokat, hogy kicsoda is lenne ő, és milyen ingerek érik a külvilágból.

Szupererővel megáldott emberek

Nemrégiben a Forbes magazin írt egy cikket a világ leghihetetlenebb képességeivel rendelkező embereiről. A világ egyik szuperhőse nem más, mint a buddhista szerzetes, Ming, akinek a hátán el lehet törni egy vastag botot, anélkül, hogy bármilyen sérülést is szerezne, vagy egy borotvaéles nyílvesszőt is képes kettétörni úgy, hogy az a nyakának van szegezve, és persze ütéséről se feledkezzünk meg, melynek ereje egy 30 km/órás ütközés erejével egyenlő.

Halál közeli élmények

Rengeteg történet látott már napvilágot a klinikai halálból „feltámadott” emberek élményeiről. Sokat 100%-os pontossággal képesek elmesélni, hogy mi történt velük az idő alatt, míg az agyuk tulajdonképpen leállt. Vannak, akik ezután váltanak át a spirituális életre.

Evolúció

A közhiedelemmel ellentétben az evolúcióelmélet megalkotója nem Charles Darwin volt, hanem Jean-Baptiste Lamarck, aki már a 19. század elején indítványozta a fajok transzmutációjáról szóló elméletét. Legyen szó akár a Teremtő szándékos alkotásáról, vagy csak random folyamatról, az evolúció önmagában is egy óriási csoda. Laboratóriumi kutatások megállapították, hogy a baktériumok akár hetek alatt is képesek továbbfejlődni. Becslések szerint az evolúció 3.5 billió éve kezdődött el.

Spirituális találkozások

A spiritualitással kapcsolatban mindig is lesznek szkeptikus véleménnyel rendelkező emberek. De azok számára, akik hisznek ebben sok különleges dolgot tartogat. Vegyük csak azt a közismert történetet, melyben egy család egyik gyermeke, Ellie rögtön azután halt meg, miután kistestvére, Teresa megszületett. Teresa pár évvel a tragédia után „képzeletbeli barátjával” Ellie-vel játszott, anélkül, hogy bármilyen emléke is lett volna róla. A házban fényképeket és egyéb emlékeket nem láthatott halott nővéréről, mert az édesanya idegösszeroppanása miatt mindent eltüntetett a család a házból. Mégis a kislány le tudta írni, hogy hogyan nézett ki Ellie.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek