Kuriózum64 éve voltak házasok, 40 perc különbséggel hunytak el

64 éve voltak házasok, 40 perc különbséggel hunytak el

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem nagyon sok mindent képes kibírni, hihetetlen energiák mozgósíthatók ilyenkor. Ez jellemezte a Brazíliában élő Italvino és Diva Poss életét is, akik negyven perc eltéréssel szinte egyszerre lépték át a túlvilág kapuját, 65 év boldog házasság után.

idos-par-egymas-kezet-fogja

A 89 éves Italvino leukémiás volt, a betegséget tavaly augusztusban vették észre, Diva-nál pedig áprilisban fedeztek fel egy daganatot, ezért kemoterápiás kezelést írtak elő neki. A múlt héten viszont romlani kezdett az állapota, ezért az összes családtagot behívatta, hogy még időben tudjon elbúcsúzni tőlük.

„Azt mondta, érzi, hogy eljött a vég, és szeretne még egyszer a családtagokkal találkozni” – mondta Rafael Max, a házaspár unokája, hozzátéve, hogy nagyapja is bement a kórházba, hogy lássa feleségét, személyesen beszélgettek, majd miután végeztek, egyszerre csak minden annyira nyugodtnak tűnt körülöttük.

A nővérek megengedték, hogy egy üres ágyban az idős férfi lefekhessen és foghassa felesége kezét. Érdekes módon előbb Italvino hunyt el. Az unoka elmondása szerint, ekkor az egyik rokon Diva fülébe súgta, hogy Italvino békében elhunyt, ekkor a beteg asszonyra még nagyobb nyugalom és béke szállt rá, olyan volt, mintha Italvino kinyitotta volna számára is a túlvilág kapuját, 40 perc múlva Diva is csendesen távozott az élők sorából.

Italvino és Diva szerelmi története 1948-ban kezdődik, egy táncmulatságon ismerkedtek meg. Házasságukból 10 gyerek született, és 14 unokának örvendhettek. A rokonok elmondása szerint a pár soha egy napot sem töltött külön, Italvino minden nap reggelit készített feleségének, és még az asszony kedvenc zöldségeit is megtermesztette.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek