KuriózumMiután rákban meghalt egy barátja, lovasterápiás központot hozott létre beteg gyerekek és...

Miután rákban meghalt egy barátja, lovasterápiás központot hozott létre beteg gyerekek és családjaik számára!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor Molly Reeser a Michigan Állami Egyetem hallgatója volt, egy lovasfarmon vállalt munkát, hogy ki tudja fizetni a tandíjat. Ott találkozott egy 10 éves Casey nevű lánnyal, aki rákos volt, és mivel mindketten imádták az állatokat, hamar barátságot kötöttek.

Két évvel később Casey sajnos már nem tudta felvenni a harcot a betegséggel, és meghalt.

“A lovardában mindenki akart valamit tenni, amivel tiszteleghettünk volna az emléke előtt. Sokféle javaslat érkezett, de aztán eszembe jutott egy szuper ötlet” – emlékszik vissza Molly.

Fotók: Camp Casey/Facebook

“Szemtanúja voltam, láttam, hogy a lovak közelsége mekkora segítséget jelentett Casey-nek és a családjának a legnehezebb időszakban is. Tudtam, hogy vannak még olyan családok, akiknek szintén hasznos lehetne a lovak terápiás hatása” – fogalmazott.

Molly megkereste az istálló tulajdonosát, és engedélyt kért egy egynapos rendezvény szervezésére. Szerette volna bevinni a farmra az onkológián kezelt rákos gyermekeket, ahol élvezhetik a lovak társaságát és a békés környezet pozitív hatását. Nem sokkal később Molly létrehozta az első Camp Casey-t, azzal a helyi kórházzal együttműködve, ahol Casey-t ápolták. 20 beteg gyerek vett részt a rendezvényen szüleikkel és testvéreikkel együtt.

Fotók: Camp Casey/Facebook

A rendezvény óriási sikert aratott, és bár eredetileg csak egy kis összejövetelt terveztek, másképp alakultak a dolgok: “azt hiszem, Casey -nek más tervei voltak” – mondta Molly.

Egy héttel az esemény után Molly levelet kapott egy ötéves, agydaganatos fiútól, aki azt mondta, hogy a Casey-tábor volt “élete legjobb napja”.

A következő években minden hónapban szerveztek egy Camp Casey-t, és amikor Molly végzett az egyetemmel, meglépte élete egy legmerészebb lépését. Közölte szüleivel, hogy egy évig pincérnő lesz, hogy összegyűjtse a szükséges pénzt a Case Casey nonprofit szervezet létrehozására. Végül hat év alatt elérte a célját, megalakult a Camp Casey, sőt mi több fizetett személyzetet is tudott alkalmazni.

Fotók: Camp Casey/Facebook

“Hálás vagyok mindazokért a dolgokért, amiket megtapasztalhattam az életben. Úgy gondolom, hogy feladatom visszaadni a jó dolgokat másoknak is. Az, hogy az emberek és az állatok világa találkozik egy jó cél érdekében, óriási öröm számomra. Jóságot teremthetek egy olyan világban, amelyben leginkább a nehézségek uralkodnak” – mondta.

A Camp Casey programjai évente 1500, 18 év alatti gyermeknek szereznek örömet Michiganben. “A szervezet egy kicsit máshogy néz ki, mint amikor elkezdtem. Most négy ingyenes programot működtetünk, amelyek lovaglási és szabadidős szolgáltatásokat nyújtanak rákos és más életveszélyes betegségekben szenvedő gyermekek számára” – mondta Molly.

Fotók: Camp Casey/Facebook

A napközis táboron kívül a Horsey House Call program segítségével a lovak elérhetőek az immunhiányos, és otthoni betegek számára is. “Nyaranta bekopogunk a beteg gyerekek ajtaján és meglepjük őket egy lóval, akinek egy egész délután élvezhetik a társaságát. A teljesen önkéntes csapatunk és a terápiás ló körülbelül 3 órán át tartózkodik egy-egy gyereknél. Az idomított lovakkal lehet sétálni, játszani, de a témához kapcsolódó kézműves foglalkozásokat is szervezünk”.

A további kínálat között említhető többek közt a Cowboy Camp Outs, egy all inclusive hétvégi kiruccanás a családok számára.

“A Camp Casey legnagyobb álma most azt, hogy egész évben tudjunk programokat biztosítani, de a michigani zord tél megnehezíti a szabadtéri programjaink lebonyolítását. Sajnos sok gyermek, akinek szüksége van a szolgáltatásainkra, meghal, mielőtt az időjárás megengedné, hogy újra találkozhasson négylábú barátjával.”

Fotók: Camp Casey/Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek