Kuriózum60 évig hordozta méhében halott magzatát egy kínai nő

60 évig hordozta méhében halott magzatát egy kínai nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Krónikus hasi fájdalmaktól szenvedett egy 92 éves kínai asszony, akiről a röntgenfelvételek alapján kiderült, hogy 1948 óta terhes. Az esetre 2009-ben derült fény.

Detail Of Pregnant Woman Holding Ultrasound Scan

Huang Yijun a sajtónak akkor úgy nyilatkozott, hogy annak idején nem volt pénze elvetetni a magzatot, miután az orvosok közölték vele, hogy a méhében hordott kisbaba halott. A nő úgy döntött, hogy hanyagolja a műtétet és a halott magzattal a hasában él tovább.

Azóta ugyan többször is fájt a hasa, de különösebben nem panaszkodott. Azonban az elmúlt években egyre inkább erősödtek a fájdalmak, így az asszony orvosokhoz fordult, akik megállapították, hogy a nő egy „kőmagzattal” él együtt.

A műtétet azonnal végrehajtották, és eltávolították a méhében lévő maradványokat. A kõmagzat-szindróma rendkívül ritka jelenség. Akkor alakul ki, mikor a terhesség vége előtt elhal a magzat, és mumifikálódik az anya méhében.

Az orvosok szerint valóságos csoda, hogy a nő nem betegedett meg súlyosabban a hatvan év alatt, hisz a hasonló esetekben a magzat egyszerűen elbomlik az anyaméhben, ami mérgező hatással lehet a szervezetre. A Journal of the Royal Society of Medicine 1996-os jelentése szerint mindössze 290 hasonló esetet regisztráltak az orvostudomány történetében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek