A szarvasi házaspár, Dankó Margit és Papp László története regénybeillő. Tizenéves korukban ismerkedtek meg, majd évtizedekre elszakadtak egymástól, de az élet ismét egymás mellé sodorta őket. Hatvan év után, jóval 70 éves koruk után találkoztak újra, és azóta élnek együtt szerelemben, békében, egészségben.

60 év után találkozott újra az egykori szerelmespár: 25 éve élnek boldog házasságban

A 102 éves Laci bácsi most is biciklivel jár, mindketten jó egészségnek örvendenek, nem szorulnak segítségre, és saját magukat látják el a 98 éves feleségével. Idén ünneplik a 25 éves házassági évfordulójukat.

“Amikor táncoltunk, és megfogtam a kezét olyan szívdobogást kaptam. Sokan táncoltattak akkoriban, de olyan szívdobogást sohasem kaptam. Ez is egy csoda” – emlékszik vissza az első találkozásukra Margit néni.

Papp László és Dankó Margit 1938-ban a gimnáziumban ismerkedtek meg. Tizenéves diákként szerettek egymásba, de aztán az élet elsodorta őket egymástól, és közel 6 évtizedig nem találkoztak. Külön utakon élték végig a 20. századot, közben Laci bácsi kétszer is megházasodott, és Margit néni is férjhez ment. 25 évvel ezelőtt találkoztak újra, amikor a 77 éves özvegy férfi eljött Szarvasra, a gimnáziumi érettségi találkozóra. Kinyomozta, hogy hol lakik egykori szerelme, felkereste, majd újra egymásba szerettek és összeházasodtak.

“Ma is épp úgy szeretem őt, mintha fiatal lenne. A képességeink megváltoztak, de viszont szeretjük egymást nagyon”– mondta az örök vidám Laci bácsi.

“Az életem bizonyítja azt, hogy Isten van, és Gondviselés van. Ez az én életem bizonyítéka” – foglalta össze végül történetüket Laci bácsi, aki szerint ahhoz, hogy az ember ennyi évesen ilyen jól tartsa magát, tudatosan kell élni. “Megismertem magam, és tudom azt, hogy mit kell enni. Van, amikor csak főtt krumplit eszem, mert úgy érzem, hogy tele ettem magam.”

“Mindjárt ünnepeljük a 25. házassági évfordulónkat. Hamar összeszoktunk, de mondom, hogy néha nyelni kell, nem mindenért szólni, és akkor nincs veszekedés. Azt mondták, csak az az asszony öregszik, aki mindig veszekszik” – mesélte Margit néni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.