Holotropikum6 tünet, ami rákos megbetegedésre utalhat

6 tünet, ami rákos megbetegedésre utalhat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rákbetegségek közös jellemzője a szabályozatlan sejtszaporulat, a biológiai szövetekbe való betörési képesség.

torokfajas

Ez utóbbi tulajdonságuk történhet invázióval és áttétképzéssel is. Ezt a kontrollálatlan növekedést olyan DNS-hibák, genetikai mutációk okozzák, melyek a sejtciklus szabályozásában vesznek részt. Az alábbiakban olyan tünetekről olvashatnak, amelyeket a legtöbbször figyelmen kívül hagyunk, de nem árt több figyelmet fordítani ezekre, mert akár a daganatos betegségek előjelei is lehetnek.

Súlyvesztés: amikor valaki minden előzmény nélkül drasztikusan lefogy, akkor sürgős orvosi vizsgálatokra van szükség az okok kiderítésére. A tisztázatlan eredetű fogyás ugyanis a gyomorrák előjele lehet, de pajzsmirigy túlműködésre, tuberkulózisra, vagy HÍV-fertőzésre is utalhat.

Csomók megjelenése: a test bármelyik részén előforduló csomók rákra is utalhatnak. Azonban nem minden csomó – különösen a mellen lévők – rosszindulatú. E mellett figyeljünk különösen, ha duzzanat jelenik meg a nyak tájékán, mert az pajzsmirigy rákot is előjelezhet.

Kóros köhögés, rekedtség: ha a vírusos betegségek klasszikus tünetei a kezelés után sem múlnak el, az tüdő-, vagy torokrák jelenlétére utalhat. Ha a tünetek mellett tartós torokfájás, nyelési nehézség, és/vagy véres torokváladék jelentkezik, azonnal forduljunk orvoshoz.

Rendellenes vérzések: a menstruációs ciklusok közötti vérzésekre is figyelni kell, hisz petefészekrákra utalhat. A szeretkezések utáni vérzés, és az átlagosnál bővebb vérzéssel járó menstruáció pedig méhnyakrákot jelezhet.

Emésztési zavarok: a puffadás, a gyomorfájdalmak a petefészekrák előjelei is lehetnek. A székrekedés, a hasmenés, a puffadás ugyanakkor hasnyálmirigy rákra is utalhat, míg a véres széklet, a székrekedés és a hasmenés vastagbélrákot, vagy gyomorrákot jelezhet.

Anyajegyek elváltozása: az anyajegyek bárminemű elváltozását tapasztalva azonnal forduljunk orvoshoz, hisz a legveszedelmesebb ráktípus, a bőrrákot egy anyajegy elváltozása is előjelezheti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek