Holotropikum6 tipp, hogy hogyan tartsuk karban immunrendszerünket

6 tipp, hogy hogyan tartsuk karban immunrendszerünket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a cikk olvasása közben jó a kedélyállapotunk, nem vagyunk lázasak, nem köhögünk, nem kapar a torkunk, akkor jusson eszünkbe egy pillanat erejéig, hogy e mögött nagyon nagy munka áll, szerveztünk védekező mechanizmusa nap mint nap megvéd minket a sok ezer bakteriális támadástól.

boldog-no

Hogy ez továbbra is így legyen, nézzünk hat immunrendszer-erősítő tevékenységet, módszert, amely nem tűnik nagydolognak, de igenis, ezáltal sokat teszünk egészségünk megőrzéséért.

Séta a természetben

Dr. Aaron Michelfelder, a Chicago-i Loyola Egyetemen tanító háziorvos szerint sétálás közben megemelkedik a leukociták (fehérvérsejtek) száma, csökken a pulzusunk, az artériás erekben a vérnyomás is alacsonyabb lesz, és esik a kortizol szint is, ami köztudottan a stresszes állapotért felelős hormon. Japán vizsgálatok kimutatták, hogy egy zöldövezet közelében tett séta még a rák kialakulása ellen is véd, hiszen a növények fitoncid anyagokat termelnek, így védve magukat a rovarok és a rohadást előidéző baktériumok ellen, így ezeket belélegezve sokkal ellenállóbbá tesszük testünket.

Kerüljük a finomított cukrokat

Tanulmányokkal sikerült kideríteni, hogy a cukor, cukros ételek, üdítők fogyasztása után, 30 perc elteltével az immunrendszer védőképessége 50 százalékkal csökkent. Riasztó adat, hogy még 1922-ben egy év alatt az egy főre eső cukorfogyasztás 2 kg volt, 1990-ben már meghaladta a 61 kg-ot.

Pozitív gondolkodás

Szintén kutatások eredményeként jöttek rá, hogy a rosszkedvű, depresszióra hajlamos egyének immunrendszere gyengébb, a pozitív, jó kedvű, vidám, könnyen barátkozó személyekéhez képest. Hogy erősítsük immunrendszerünket, szervezzünk játékokat, de ilyen pozitív érzés a szerelem, a hit, a remény és az önmagunk elfogadása is, így már sokat tettünk magunkért.

Nevetni, sokat

Szintén a pozitív érzés kategóriájába tartozik a nevetés, amely úgyszintén serkentőleg hat az immunrendszerre, még a gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezért találkozzunk barátokkal, meséljünk vicceket, nevessünk nagyokat.

Barátkozzunk vidám, pozitív emberekkel

Mindenkinek vannak problémái, de nem mindegy, hogy miként kezeljük ezeket. Keressük olyan személyek társaságát, akik meghallgatnak, képesek jókedvükkel, humorukkal erőt adni. Az ölelés, egy jó beszélgetés az egészségre is remek hatással van.

Figyeljünk befelé

Ha van egy két szabad, nyugodt percünk, akkor kicsit eresszük el gondolatainkat, meditáljunk, imádkozzunk, ez szellemileg is jót tesz, de az immunrendszert is erősíti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek