Használd ki a száraz, meleg időt addig, amíg lehet! A nyár ugyanis az ideális évszak a lakás kifestésére, a felújításokra. Ha már eldöntötted, milyen új arcot kölcsönzöl a beltereidnek, fogj hát neki, hiszen ebben az időben a festék is gyorsabban szárad!

Az idei nyár hangulatából inspirálódva, 6 nonkonformista tippet sorolunk fel neked, amennyiben még hezitálnál a falak színét és kinézetét illetően:

fal-kiemelese

1. A piros és annak változatai erős, hangsúlyos színeknek számítanak, ezért ne használd minden falon, elegendő, ha csak az egyik oldalt fested ilyenre. Gyönyörű hangulatot áraszt a burgundi vörös, és hogy a megfelelő kontraszt is meglegyen, a fal alsó, padló fölötti részében, a szegély fölött, kend intenzív kékre!

fal-kiemelese2

2. Hogy tedd rá a pontot az i-re a hálószobában is, öltöztesd vibráló tengerkékbe a mennyezetet és az ablakot tartó falat. Ha mindezt fehérrel társítod, megnyugtató és kellemes látványban lesz részed valahányszor átléped a küszöböt.

fal-kiemelese3

3. Amennyiben a lakásod falai alacsonyak, optikailag megnagyobbíthatod, ha a mennyezetet sötét árnyalatra fested, és a falakból is kb. 20 centimétert ezzel a színnel kensz be.

fal-ajto-kiemelese

4. Hogy biztosítsd a folytonosságot a helyiségben, miért is ne festhetnéd be az ajtót is a fal árnyalatára, még akkor is, ha az szurokfekete? Ezt főként a gyerekek fogják imádni, kedvükre eljátszadozva a semmiből nyíló ajtó nyújtotta lehetőségekkel.

ajto-szinezve

5. Egy másik nem mindennapos módszer, hogy csak az ajtót emeld ki hangsúlyos színekkel, mint például egy sárgával vagy rózsaszínnel. amennyiben e két színt egyszerre használod egyazon felületen, a hatás még felvillanyozóbb lesz!

ajto-elvalasztva

6. Ha két árnyalatot használnál ugyanazon falfelületen, ezáltal válaszvonalat húzva arra, folytasd a technikát a többi falon is, még akkor is, ha közbeesik az ajtó. Annyi festék csak marad, hogy rá is jusson, nemde?

Légy kreatív! A náyr ugyanis tele van lehetőségekkel, csak próbálkoznod kell, és megtalálnod az ízlésednek megfelelőt!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.