Otthon6 praktikus ötlet egy modern hangulatú kerthez

6 praktikus ötlet egy modern hangulatú kerthez

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a modern lakberendezés megszállottja vagy, a kerted is korszerű ruhába öltöztetheted. A kültér berendezésében és alakításában ugyanis egyre nagyobb teret hódít a modern térrendezés.

Miként tégy szert egy modern kertre? Hát, ehhez elsősorban elegendő pénzre és néhány praktikus ötletre van szükséged. Ez utóbbiakat most mi gyűjtöttük össze neked!

Fotó: roger foley/www.bhg.com

1. A szögletes, geometrikus dizájn nagyon jól mutat a kertekben. Ezeket a legegyszerűbben a bokrok, díszfák által hozhatod létre, amelyek lombozatán könnyen alakíthatsz, amikor csak kedved szottyan. Így mindig rendezett, modern külsőt kölcsönözhetsz a ház körüli zöld övezetednek.

2. A kifinomult hatás érdekében ajánlott, hogy többféle növényt társíts a kertben, amelyek leveleinek mérete különbözik.

3. Tedd szimmetrikussá a lakás főbejáratának látványát azzal, hogy mindkét oldalra helyezz egy-egy cserépbe ültetett bambuszfát vagy pálmát.

4. Egy szökőkút vagy vízesés valamennyi kert legkorszerűbb és legvonzóbb kiegészítője! Alakítsd hát ki saját vízesésed, de válaszd a modern elemeket, hanyagolva ezúttal a hagyományos szökőkutat.

5. Amennyiben a kerted inkább zöld növényekből áll, alakítsd ki egy érdeklődési pontot, amely magára vonja a figyelmet, ugyanakkor feldobja a kissé egyhangú látványt. Ez lehet például a terasz a kert előtt vagy egy kis pihenő sziget a kert közepében, amelyet cserepes, színes növényekkel, élénk színű virágokkal díszítesz. Valóssággal felfrissítik a dekorációt!

6. A lakás külső falait is dekorálhatod. Igaz, hogy kissé nonkonformista módon, de hatalmas virágcserepeket halmozhatsz a ház falához, benne magasra növő vagy bármilyen típusú növényekkel, sőt többet is csoportosíthatsz egy helyre, hogy még vonzóbb és üdébb látványt nyújtson.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek