Kuriózum6 ötlet, hogy olyan karriered legyen, amire vágysz

6 ötlet, hogy olyan karriered legyen, amire vágysz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az a fiatal, aki most kezdi az életet, és eldönti, hogy milyen területen szeretni dolgozni a jövőben, nem árt, ha elolvassa a következő tanácsokat, hogy majd később az áhított pályán miként tud feljebb kerülni a szakmai ranglétrán. De azoknak is fogódzkodót adunk, akik már több éve egy munkahelyen dolgoznak, de eddig nem igazán sikerült kiharcolniuk az előléptetésüket.

alommunka

1. Tűzzük ki a célt

Fontos világosan megfogalmazni, hogy mit is szeretnénk megvalósítani, elérni. Ez legyen az első lépés. Ki kell dolgozni egy ütemtervet, hogy mennyi időn belül, milyen erőbedobással tudjuk megszerezni majd azt elismerést, eredményt, ami feljebb visz minket a ranglétrán. Persze biztosan fognak nehézségek adódni, de a célt nem veszítsük szem elől.

2. Alakítsuk ki személyiségünk brandjét

Ehhez elsősorban önismeretre lesz szükségünk. Meg kell tudnunk, hogy milyen személyiséggel rendelkezünk, és aszerint kell tervezni, hogy végül elérjük álmainkat a munkahelyen. Kreatív, rendkívül pontos, igazságos, vagy netán adakozó ember vagyok? Ha tudjuk a választ, akkor arra kell építenünk.

3. Kommunikáljunk bátran

A munkahelyen nagyon fontos, hogy tisztán, érthetően és határozottan tudjuk megfogalmazni azt, amit szeretnénk, amire vágyunk. És még így is lesznek félreérthető dolgok, az egoizmus itt is nagy gondokat okozhat, hiszen minden kolléga, főnök a saját érdekeit szeretné érvényesíteni. Inkább ismerjük meg a főnökünket, derítsük ki, hogy mi lenne az elvárása velünk szembe, és ennek alapján lépjünk a tettek mezejére.

4. Vigyázzunk egészségünkre

Ez egy eléggé fontos szempont, hiszen ha túlhajszoljuk magunkat, akkor végül nemhogy nem érjük el az áhított célt, hanem lebetegedünk és lehet, hogy más kapja a kinevezést, előléptetést. Csak okosan és óvatosan a munkával, sokszor érdemes visszavenni egy kicsit a tempóból.

5. Kontrolláljuk az érzelmeinket

Ez is fontos, hiszen meg kell tanulni nem mutatni ki az érzéseket, hiszen ha főnökünk kiad egy olyan feladatot, hogy az egész cég előtt be kell mutatni egy elemzést, akkor lehet, hogy le kell győznünk magunkban a lámpalázat, hiszen a jövőnk és a karrierünk múlhat ezen.

6. Higgyünk önmagunkban

Csak azt a célt tudjuk elérni, amiről el is hisszük, hogy megtudjuk csinálni. Sokan mondják maguknak, hogy már túl idősek, ahhoz, hogy valami másba, újba kezdjenek, nem tartják magukat elég tehetségesnek, hogy előrébb kerüljenek a munkahelyen. Fontos, hogy bízzunk, higgyünk önmagunkban és legyen kitartásunk és akaraterőnk, hogy elérjük célunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek