Kuriózum6 mondat, amivel a mérgező emberek megpróbálják romba dönteni az önbecsülésedet!

6 mondat, amivel a mérgező emberek megpróbálják romba dönteni az önbecsülésedet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Psychology Today szerint a legtöbb mérgező személyiséggel rendelkező személy a következő tulajdonságokat produkálja.

6 mondat, amivel a mérgező emberek megpróbálják romba dönteni az önbecsülésedet!

  • Manipulatívak;
  • Rendkívül ítélkezőek;
  • Nem vállalnak felelősséget az érzelmeikért;
  • Nem kérnek bocsánatot;
  • Következetlenek;
  • Arra késztetnek, hogy bizonyíts nekik;

Elképesztő, hogy valaki csak azért képes tenni valamit, hogy azzal másoknak fájdalmat okozzon. A mérgező emberek pontosan ezt csinálják. Kivetítik rád a saját bizonytalanságaikat, miközben arra törekednek, hogy minél jobban megcsapolják az önbecsülésedet.

Úgy képzeld el őket, mint a vámpírokat: a te energiáidból próbálnak feljebb törni és fejlődni a te rovásodra. Különösen akkor veszélyes egy ilyen kapcsolatba keveredni, ha az adott személyhez gyengéd szálak fűznek, mert ilyenkor a rózsaszín köd miatt nem látjuk át tisztán a helyzetet. Ezért most összegyűjtöttük, melyek azok a legtipikusabb megnyilatkozásaik, melyekkel rajtad próbálnak élősködni.

1. „Csak eldrámázod a helyzetet.”

Egy mérgező ember úgy manipulál, hogy a felelősséget a te nyakadba próbálja varrni. Ilyenkor joggal csattanhatunk fel, amit ők úgy próbálnak hárítani, hogy azt állítják: egyszerűen csak felfújjuk a dolgot. Ezzel nemcsak összezavarnak, de fájdalmat is okoznak, amiért, mint említettük, sosem hajlandóak vállalni a felelősséget.

2. „Nem tudod, miről beszélsz!”

Senki sem szereti hallani másoktól, hogy az, amit állít érvénytelen vagy téves. Ez a „nem tudod miről beszélsz” kijelentés olyan színben tünteti fel őket, mintha intellektuális fölényben állnának velünk szemben. Ez viszont bántó, de olyankor akár kínos helyzetbe is hozhat. Több mint valószínű, hogy ezzel csak kibújni próbál valamilyen probléma, vagy konfliktus elől, és hárít.

3. „Minden a te hibád!”

Nos, valószínűleg biztos, hogy nem a te hibád, legyen szó bármiről is. Ész érvek hiányában már csak erre telik tőle, és megpróbál mindenért téged okolni, holott a kialakult helyzetért ő a felelős. Akár a régen elkövetett apró hibáidat is felemlegeti, azért, hogy még hitelesebben be tudja magyarázni neked, hogy „mindenről te tehetsz”.

4. „Nem akarok kapcsolatban lenni egy olyan valakivel, mint….”

Ezek a szavak ultimátumként hatnak, de olykor csak megfélemlítésként vetik be. Akármilyen szituáció is adódjék, egy igazi barát, vagy partner nem mond ilyeneket. És éppen ezért is árulkodóak az ilyen fajta mondatok, mert ezek az emberek nem törődnek azzal, hogy miképpen nyilvánulnak meg. Az ilyen gyerekes magatartással próbálják fedezni hiányosságaikat.

5. „Na, már megint ezt és ezt tetted!”

Egy igaz társ nem épít arra, hogy folyton emlékeztessen a félelmeidre, hibáidra, de a mérgező embereknek ez jelenti a létfeltételt. Iróniával, vagy más eszközökkel, de mindig emlékeztetnek arra, ha valamit véletlenül elrontottál. Ne engedd, hogy az önbecsülésed ezáltal sérüljön, mert ezek a megjegyzések alaptalanok, és ezt te is tudod.

6. „Egy igazi *képzeljünk ide egy igencsak sértő jelzőt* vagy!”

Ha a passzív agresszió csődöt mond, akkor nem marad más hátra, mint az ehhez hasonló, primitív mondatok hajtogatása. Nem törődve azzal, hogy ezáltal valakinek a lelkébe gázolnak, képesek ilyenekkel dobálózni csak azért, hogy magukat mentsék és bennünk bűntudatot keltsenek. Ne higgy az ilyen mondatoknak, hogy „Semmirekellő vagy!” vagy „Örök vesztes maradsz!”, egyszerűen engedd el a füled mellett, mert tudod, hogy nem ennyit érsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek