Otthon6 módszer, hogy boldogabbnak érezzük magunkat otthonunkban

6 módszer, hogy boldogabbnak érezzük magunkat otthonunkban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Feng Shui-nak hívják az ősi kínai térrendezés művészetét, amely mindent helyre tesz, kiegyensúlyozza a szobák, lakások energiáit, hogy az itt élő emberek egészsége megmaradjon és a szerencse se hagyja el őket. Egy otthon nyugtató, békés, kellemes hangulatú kell legyen, nem pedig idegesítő és ijesztő. Nézzük, hogy miként tudjuk az otthonunkat valóban otthonossá tenni.

lakas

1. Fessük át a falakat világoskékre

Ez a szín megnyugtat, csökkenti a szívritmust. Ha vörös színűek a falak, akkor a lakók többségénél vérnyomás-emelkedés figyelhető meg és sokkal aktívabbakká válnak az emberek a vörös falak között. A világoskék pont az ellenkező hatást váltja ki.

2. A munkahelyen üljünk az ablakkal szemben

Amennyire legalábbis van erre lehetőség. De, ha ez sikerül, akkor nőni fog a kreativitás, illetve koncentráció szintje. Tanulmányokkal is bebizonyították a fenti állítást, a magasabb kreativitás és összpontosítási szint elsősorban a természetes napfénynek köszönhető.

3. Helyezzünk el aloe verát a fürdőszobába

Az aloe vera voltaképpen egy sivatagi növény, így nagyon kevés vizet igényel, ezért csökkenti a fürdőszoba páratartalmát, de kivonja a mérgező formaldehidet is. Emellett pedig a növény zselés része bőrfiatalító, enyhíti az égési sérüléseket, valamint a gyulladások és pattanások is kezelhetők.

aloe-vera

4. A nappaliban használjunk halogén lámpákat

Nem csak azért érdemes nappalinkat halogén lámpatestekkel bevilágítani, mert ezáltal csökkenni fog az áramfogyasztás, hanem mert ez a fényforrás minősége is jobb, így a hosszú téli napokon a komfortérzetünk is megfelelőbb lesz, ha halogén lámpákkal világítunk. Emellett ez a típusú fényforrás csökkenti a szem terhelését, így többet tudunk olvasni, vagy tévét nézni.

5. Üljünk le kerek asztal mellé

Az asztal a lakásban központi helyet foglal el. Sok fontos esemény történik az asztal mellett, itt étkezünk, akár olvasunk, nevetünk a barátokkal. Ezért fontos, hogy körasztal mellé telepedjünk le, mert így nem alakul ki semmiféle hierarchia. A legjobb alapanyag a fa, sokkal természetesebb, mint egy üveglap.

novenyek

6. Futónövényt a konyhába

Amellett, hogy üde zöld színével feldobja a konyhát, még hasznos is, hiszen tisztítja a levegőt, képes semlegesíteni a sütés-főzés közben keletkező mérgező anyagokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek