Kuriózum6 módszer családod egészségéért

6 módszer családod egészségéért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

1. Egyél meg két almát naponta: a Floridai Egyetem kutatói kimutatták, hogy napi két alma látványosan csökkenteni tudja a koleszterinszintet, ami ez által védelmet nyújt a szívroham és stroke ellen.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

2. Tervezd meg a napi étkezéseiteket: nem mindig könnyű, de megéri megtenni. Gondold ki, milyen egészséges ételt fogsz főzni. Ez abban fog segíteni, hogy a bevásárlás alkalmával nem fogsz minden egészségtelen gyorskaját megvenni.

3. Soha ne legyen késői vacsora: a naplemente utáni étkezések nagyon megterhelik az emésztőrendszert. Ha lehetséges egyetek együtt és mindenképp könnyed vacsorát. Nem csak az alvás lesz könnyedebb, hanem a súlyfelesleg is elkerülhető. Ami pedig ráadás: a közös étkezések közelebb hoznak és elősegítik az érzelmi harmóniát.

4. Játszatok! Az együtt eltöltött játék is segít összehozni a családot. A logikai, ügyességi játékok pedig segítenek megelőzni az agy degeneratív betegségeit, mint az Alzheimer.

5. Vezesd be a korai lefekvést: és ez nem csak a gyerekekre vonatkozik. A korai lefekvés csodákra képes. Nem leszel fáradt ébredéskor, nem leszel ingerlékeny és segíti az emésztést.

6. Beszélgessetek: a mai online világban nagyon könnyen el lehet távolodni családtagjainktól. Manapság az sem újdonság, ha a gyereked SMS-t küld a másik szobából. Kapcsold ki az internetet és a telefont és beszélgessetek. Először bizonyára nehéz lesz, de megéri.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek