Az éjszaka a pihenésé, az alvásé. Ez az az időszak, amikor egy kényelmes ágyban, párnák közt lehet aludni, hagyva, hogy úgy a testünk, mint a lelkünk regenerálódjon, feldolgozza az aznapi történéseket. Amennyiben még fogyni is szeretnénk álmodozás közben, kövessük az alábbi 6 utasítást.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Fogyasszunk nátriumban szegény vacsorát

Ez persze a sómennyiségre vonatkozik, ugyanis, ha sózott ételeket eszünk vacsorára, akkor ez az éjszaka folyamán könnyen haspuffadást okozhat. Úgy érezhetjük magunkat, mint aki kétszer akkorára hízott. Ajánlott párolt, fehérjékben gazdag zöldségeket enni, de só nélkül.

2. Lefekvés előtt mozogjunk

Azért nagyszerű, mert ilyenkor megemelkedik a vérnyomás, és az izzadással a zsírsejtek is lebomolnak, ráadásul pedig jobban, mélyebben fogunk tudni aludni. Nem muszáj persze pont ágybabújás előtt tekerni 10 km-t a szobabiciklin, bármelyik napszakban mozoghatunk egy jót, természetesen a fogyás érdekében.

3. Csomagoljunk ebédet

Egy 2013-ban végzett kutatás szerint a kifőzdékben, éttermekben vásárolt menük sokkal több kalóriát tartalmaznak, mint az otthon készített étkek. Ha fogyni szeretnénk, akkor igyekezzünk időt szakítani a főzésre, és még az egészségünket is megvédhetjük. Lefekvés előtt készítsük elő a holnap harapnivalót.

4. Igyunk elegendő folyadékot

Napközben fontos a folyadékbevitel, amely kimossa a fölösleges és káros salakanyagokat a szervezetből. Lefekvés előtt viszont nem ajánlott sokat inni, mivel az éjszaka közepén ki kell majd menni a mosdóba. Elég egy fél pohár víz, utána már bújhatunk is be az ágyba.

5. Sötétítsünk be

Kutatások igazolták, hogy az alvást elősegítő melatonin nevű hormon közrejátszik a zsírégetésben. Ahhoz, hogy ez a bizonyos hormon termelődjön, sötétségre van szükség, így a délutáni szunyókálás ideje alatt is húzzuk be a sötétítőket.

6. Hűvösebb hálószoba

Szakértők megállapították, hogy azok, akik 18 Celsius fokos hőmérsékletű szobában hajtják álomra a fejüket, jobban alszanak azoknál, akinél ennél 7 fokkal melegebb van. És érdekes módon, hűvösebb időben, alvás közben a zsírpárnák is jobban olvadnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.