6 hatásos módszer, amivel enyhíthetsz a gyomorfájáson és a székrekedésen!

Az emésztési panaszokat okozhatja valamilyen fertőző betegség, bizonyos gyógyszerek mellékhatásai is kiválthatják a problémát, de a stressz, a szorongás szintén az okok között szerepelhet.

Most 6 alternatív módszert ismertetünk, amelyek megszüntethetik, vagy legalábbis enyhíthetik a gyomorpanaszokat, valamint a székrekedést.

1. A meleg enyhít a fájdalmon

A meleg vizes borogatás képes megnyugtatni a gyomrot, bélrendszert. Tegyél a hasadra egy puha ruhadarabot, majd arra helyezz egy meleg vizes palackot. Ezután pedig vegyél egy Epsom-sós fürdőt, ez segít enyhíteni a székrekedésen.

2. A szódabikarbóna segít

Főként akkor hatásos egy pohár vízbe egy kiskanál szódabikarbónát feloldani, ha valakit gyomorsav kínoz. A szódabikarbóna segít helyreállítani a gyomor pH-szintjét, így az égető érzés enyhülni fog.

3. Nem szabad teljesen vízszintesen feküdni

Ha emésztési gondjaid vannak, akkor nem ajánlott teljesen vízszintesen feküdni, mert ilyenkor a gyomortartalmak, savak könnyebben visszajuthatnak a nyelőcsőbe. Lefekvéskor gondoskodj arról, hogy a fejed 4-5 centivel magasabban legyen a testedhez képest. Ebben segíthet egy párna.

4. Fogyassz rostokban gazdag élelmiszereket

Törekedj arra, hogy nagyobb hangsúlyt fektess a gyümölcs és zöldségfogyasztásra, mert a rostok beindítják az emésztést. Érdemes még gabonapelyheket is fogyasztani, mert ezáltal javulni fog a gyomorműködés, és megszűnik a székrekedés.

5. Fogyassz probiotikumokat és prebiotikumokat

Ezen étrendkiegészítők azért hatásosak, mert hozzájárulnak a bélrendszer baktérium-egyensúlyának megőrzéséhez, és általuk a emésztés optimális módon működhet.

6. Fogyassz gyógyteákat

A gyógyteák fogyasztásával hozzájárulsz az emésztőszerveid védelméhez. A menta tea például enyhíti az émelygést, a hasfájást. A kamilla tea pedig remekül fertőtleníti a bélrendszert, védve ezáltal az egész szervezetet.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Top