Holotropikum6 figyelmeztető jel a lábadtól, amit soha ne hagyj figyelmen kívül!

6 figyelmeztető jel a lábadtól, amit soha ne hagyj figyelmen kívül!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tested okosabb, mint gondolnád, ezért ahhoz, hogy megőrizd az egészségedet, figyelned kell a különböző jelzésekre, mert ha időben megkezdik a kezelést az orvosok, a gyógyulás esélye jelentősen megnő.

6 figyelmeztető jel a lábadtól, amit soha ne hagyj figyelmen kívül!
Fotó: maxpixel.freegreatpicture.com

Danette May egészségügyi tanácsadó szerint egy idős embernél a legelső dolog, amit megvizsgálnak, azok a lábfejek, mert az említett végtagok nagyon sok mindent elárulnak az illető egészségügyi állapotáról.

Most lássunk 6 jelt a lábakon, amelyek különböző betegségekre utalhatnak!

1. Szőrtelen lábak, lábujjak

A legtöbb ember, főként a nők, ölni tudnának, ha nem kellene szőrteleníteni a lábfejüket. Azonban ha egy szőrszál sincs a lábfejen, akkor az rossz vérkeringésre utalhat, mivel nem jut el elegendő, tápanyagban gazdag vér, így a szőrt tápláló hagyma nem tud fejlődni. A betegség hátterében leginkább érelmeszesedés, vagy érszűkület állhat.

2. Besüllyedt körmök a nagylábujjon

Ha a nagylábujjon található köröm behorpad, és úgy fog kinézni, mint egy kanál, akkor az vérszegénységre, Raynaud-szindrómára, lupusz autoimmun betegségre utalhat.

3. Hideg lábfejek

Ha mindig hideg a lábad, és még a legvastagabb gyapjúzokni sem segít, akkor ez az állapot pajzsmirigyproblémákat jelezhet, de az okok között lehet a gyenge vérkeringés is. Érdemes orvoshoz fordulnod ezzel a panasszal.

Ezt már olvastad? Honnan tudhatjuk, melyik vitamin hiányzik a szervezetünkből, anélkül, hogy orvoshoz fordulnánk?

4. Sárga körmök a lábujjakon

A leggyakrabban a sárgás színű lábujjkörmök gombás fertőzésre utalhatnak. Szerencsére ma már léteznek hatékony gombaölő készítmények, így fordulj bővebb felvilágosításért a családorvosodhoz, vagy egy gyógyszerészhez. A gombás fertőzés mellett a problémát még okozhatja a nyirokrendszer megbetegedése, ízületi és tüdőproblémák is.

5. Zsibbadás

A rendszeres zsibbadás a lábfejekben idegkárosodásra utalhat, ezért érdemes egy szakembert felkeresni, aki előírja a megfelelő kezelést. A cukorbetegek is gyakran számolnak be lábzsibbadásról, amit szintén kezelni kell.

6. Pikkelyes bőrfelület a lábfejeken

A kiszáradt, kicserepesedett, pikkelyes bőrfelület a lábfejeken pajzsmirigy problémákra utalhat. A pajzsmirigyeid olyan hormonokat állítanak elő, amely felborítják az egyensúlyt az emésztésedben, a vérkeringésedben, valamint az idegrendszeredben. A problémát bőrgomba is okozhatja, amit viszont könnyebben lehet kezelni.

Ezt már láttad? Szabadítsd fel a tested a toxinoktól, csupán azzal, hogy 20 percig áztatod a lábad ebben a keverékben

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek