Kuriózum6 figyelmeztető jel, amely rákos megbetegedésre utalhat!

6 figyelmeztető jel, amely rákos megbetegedésre utalhat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Életünk során sejtjeink folyamatosan növekednek és osztódnak, közben pedig új sejtek képződnek. A régi sejtek végül elpusztulnak, és az új sejtek átveszik a helyüket. Ha ez a folyamat megszakad, és régi, sérült vagy rendellenesek maradnak életben, miközben az új sejtek tovább növekednek, akkor a szervezetben rákot okozó sejtek kontrollálhatatlan növekedésbe kezdenek.

Az alábbi tünetek a rákos megbetegedések korai jelei lehetnek!

1. Tartós fáradtság

Az állandó fáradtságérzet számos betegség gyakori tünete, például alváshiány, stressz, depresszió, stb. De ha különösebb ok nélkül állandóan fáradtnak és kimerültnek érzed magad, aggodalomra adhat okot.

2. Különböző kinövések vagy bőrszínelváltozások

Megfázáskor a nyirokcsomók megduzzadhatnak, de ez csak egy ideiglenes állapot. Ha különösebb ok nélkül hirtelen nagyon megduzzadnak a nyirokcsomók, és elkezdenek nőni, akkor mindenképp fel kell keresni egy szakembert. A bőr sárgás elszíneződése májrákra, a kékes pedig légúti daganatra utalhat.

3. Hirtelen fogyás és étvágytalanság

Ha rövid időn belül 5-6 kilónál többet fogysz, anélkül, hogy változtattál volna az étrendeden, és ráadásul állandó étvágytalanság gyötör, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a tüneteket. Ha néhány falat után már úgy érzed, hogy nagyon jóllaktál, akkor ez akár gyomor-, petefészek-, vastagbél- vagy hasnyálmirigyrák tünete is lehet.

4. Állandó akut fájdalom

Ha állandó fejfájás, csontfájás, hátfájás stb. gyötör, ajánlott konzultálni egy szakemberrel. A tartós hátfájás a vastagbél-, vese- vagy petefészekrák tünete lehet. A krónikus, megmagyarázhatatlan fájdalom csontrákot, a fejfájás pedig akár agydaganat is jelezhet.

5. Krónikus torokfájás, köhögés

Ha a gyógyszeres kezelés ellenére három hétnél tovább tart a köhögés, torokfájás, akkor a legjobb felkeresni egy szakembert, hiszen ez a pajzsmirigy- vagy a tüdőrák tünete is lehet. A diszfágia vagy az étel lenyelésének nehézsége a torokrák vagy a nyelőcsőrák tünete lehet.

6. A bél vagy a hólyag működésének elváltozásai

A vizeletben vagy a székletben lévő vér a petefészekrák, a prosztatarák, a vastagbélrák vagy a gyomorrák tünete lehet. Ilyenkor a bélmozgások változásaira is ajánlott figyelni, figyelmeztető jel lehet a hasmenés vagy székrekedés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek