Otthon6 Feng Shui TIPP, hogy bevonzzuk életünkbe a bőséget és a szeretetet!

6 Feng Shui TIPP, hogy bevonzzuk életünkbe a bőséget és a szeretetet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Feng Shui filozófia szerint, minden ami körülvesz bennünket, energiát bocsát ki magából, amely hatással van az életünkre, a sikereinkre, a szerencsénkre, a közérzetünkre, a szeretetünkre. Azonban, ha a Feng Shui alapján rendezzük be a lakásunkat, akkor a negatív energiákat háttérbe szoríthatjuk, a bőséget, szeretetet, szerencsét hozó energiák meg előtérbe kerülhetnek.

Fotó: Pixabay.com

Most bemutatunk 6 olyann módszert, aminek köszönhetően jobban fogjuk érezni magunkat odahaza.

1. A nappalit úgy alakítsuk ki, hogy kedvezzen a jó beszélgetéseknek

Az egyik nagy hiba, amikor berendezzük a nappalit, hogy a bútorokat, ülő alkalmatosságokat úgy helyezzük el, hogy nem kedvez a kapcsolatteremtésnek, beszélgetésnek. Érdemes egy kanapét, vagy pár fotelt a szoba közepébe tenni, és ne mindent a fal mellé szorítani. Minél barátságosabb, közvetlenebb, kellemesebb légteret teremtünk a nappalinkban, annál jobb lesz a hangulat otthonunkban.

2. Tartsunk rendet a konyhapulton

Suzanne Metzger, Feng Shui lakberendező szerint a konyhapultunk elárulja, hogy milyen pénzügyi képességekkel rendelkezünk. Amennyiben a konyhában rend és tisztaság van, úgy a pénzügyek, és a bőség terén sincs gondunk. Viszont ha káosz uralkodik a konyhában, minden szanaszét hever, akkor cselekedni kell, mert különben az anyagiak terén kellemetlenségek adódhatnak.

3. Mindenből két darabot vásároljunk

Érdemes például éjjeliszekrényből, fotelből, székből kettőt vásárolni, mert ezzel könnyebben bevonzhatjuk életünkbe a jólétet, a szeretetet – véli Laura Benko, a holisztikus lakberendezés szakértője. Ne tegyünk be egy széket a sarokba, ne vásároljunk egy darab éjjeliszekrényt, hanem párba használjuk ezeket a bútorokat, így pozitív és előnyös energiákat vonzhatunk be.

4. Adjunk vöröses, lilás, vagy zöldes színt lakásunknak

A színeknek nagyon nagy hatásuk van. Például a vörös energiát ad, dominánssá tesz, a lila és a zöld pedig segít bevonzani a jólétet, a bőséget az életünkbe. Fontos viszont, hogy ne vad, hanem inkább természetes színerősséget válasszunk, ami első ránézésre pozitív érzést vált ki belőlünk. De ha az adott szín mégsem tetszik a falakon, fessük ki újra a lakást, hiszen az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat benne.

Fotó: Pixabay.com

5. A hálószoba berendezésekor a hangsúly a kényelmen kell legyen

A legfontosabb szempont a hálószoba berendezésekor, hogy kényelmes legyen, hogy jól érezzük magunkat, legyen szó alvásról, pihenésről, olvasásról, vagy romantikáról. Ha egybe van nyitva a lakásunk, tehát nincsenek térelválasztó falak, a hálószobát mindenképp válasszuk le egy függönnyel, mert ez egy meglehetősen személyes, intim terület. Az ágyat a legjobb, ha az ajtóval szembe helyezzük el, hogy lássuk, ha valaki bejön a szobába. Az ágy két szélén lévő éjjeliszekrény pedig a harmóniát és szimmetriát jelképezi, így azok is fontos kellékek egy harmonikus hálószoba berendezésének.

6. Helyezzünk el szobanövényeket

A Feng Shui szerint a növények az életet, az új kezdetet és a fejlődést szimbolizálják. Emellett oxigénnel látják el a lakást, méregtelenítik a légteret, és jó közérzetet teremtenek. Ilyen szobanövény például a bambusz, az orchidea, a fikusz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek