Lélektár6 élettanulság, amelyre érdemes időben megtanulni!

6 élettanulság, amelyre érdemes időben megtanulni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni az életben, azért tenni kell. Nagyon egyszerűnek hangzik, és sokan már korábban is rájöttek erre, de így van. A lényeg, hogy mindenki találja meg az útját, és merjen lépni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Felejtsük el a „kellene” szavunkat

Kiskorban a felnőttek mindig megmondják a gyerekeknek, hogy mit kell tenni, mi a helyes, mi nem. Például: keményen kell tanuljál, javítanod kell a tanulmányi eredményeken, járjál zongora órákra, végezz egyetemet, irány dolgozni. Éppen ezért a legtöbb emberben kialakul egy megfelelési vágy, és próbálja követni azokat, akik az „ezt kellene tenned” utasításokat kiadják. Ezzel azonban le kell számolni. Azt kell tenni, ami boldogságot, örömet okoz. A pénz nem minden, olyan megoldást kell keresni, amiből ha szűkösebben is, de nyugodtabb körülmények között lehet élni.

2. Legyünk bátrak, ne féljünk

Van, aki fél a kígyóktól, pókoktól, de akad olyan ember is, aki fél saját érzelmeitől. A kettő nem ugyanaz, igaz? Vállalnunk kell önmagunkat, gondolatainkat, szóba kell más emberekkel állni, hiszen nekünk is jogunk van az élethez, mi is megszülettünk, mi is itt vagyunk, élünk. A kihívásokkal, nehézségekkel szembe kell nézni. Valósítsuk meg, amit szeretnénk, álljunk ki az igazunkért.

3. Éljük meg a pillanatot

Néha tekintsünk ki az ablakon, és gondoljunk arra, hogy milyen jó, hogy élünk, hogy van levegő, van ebéd a hűtőben. Az az igazán boldog ember, aki az élet minden egyes pillanatot át tud érezni, meg tudja élni annak varázsát. Hiszen mi van, ha holnap elüt egy autó?

4. Ne akadjunk ki kicsiny dolgokon

Ha kissé jobban belegondolunk, rájöhetünk arra, hogy voltaképpen nagyon ritkán történnek igazán nagy tragédiák az életben. Az, hogy a szomszéd ismét hangoskodik, ismét késett a busz, vagy a parlamentben összevesztek a politikusok, még nem jelenti azt, hogy az életünk összedőlt. Felejtsük el ezeket az apróságokat, inkább szeressük a párunkat, nevessünk együtt.

5. Koncentráljunk a saját életünkre

Nem körülöttünk forog a világ, minden problémát nem vehetünk magunkra, rajtunk kívül még 7 milliárd ember él. A külsőségek helyett figyeljünk befele, törekedjünk harmóniára magunkkal és környezetünkkel szemben.

6. Segítsünk másokon

A befektetett idő és energia megtérül, és ez az önkéntes segítségre is érvényes, hiszen ha mi kerülünk nehéz helyzetbe, csak akkor van nagy esélye annak, hogy valaki a segítségünkre siet, ha korábban mi is támogattuk őt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek