Holotropikum6 betegség, amely feszültséget, idegességet okozhat!

6 betegség, amely feszültséget, idegességet okozhat!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Ha valami nagyobb változás történt, vagy kiszámíthatatlan időszak előtt állsz, mondhatni természetes, hogy stresszel és feszültséggel kell megküzdened. Azonban, ha látszólag minden rendben van az életedben, és mégis állandóan feszült vagy, akkor az alábbi betegségek is okozhatják ezt az állapotot.

Állandóan feszült vagy, pedig látszólag nincs semmilyen különösebb okod rá? Lehet, hogy az alábbi betegségek okozzák a stresszes, feszült hangulatod.

1. Pajzsmirigy túlműködés

A túlzott pajzsmirigyhormon termelődés állandó feszültséget és idegességet okoz, leginkább a nőkre jellemző ez a betegség. Ha állandó idegességgel, koncentrációs zavarral, és anyagcsere problémákkal küzdesz, és nem tudod megfejteni, mi lehet az oka, fordulj szakemberhez.

2. Magas koleszterinszint

A magas koleszterinszint szívbetegség kialakulását okozhatja, ez a világ egyik vezető elhalálozási betegsége. A kaliforniai egyetem által készített tanulmány alapján azonban kimutatták, hogy bizonyos koleszterincsökkentő gyógyszerek krónikus stresszt okozhatnak.

3. Cukorbetegség

Az Egyesült Államokban közel 20 millió ember küzd a betegséggel. Nem csak vércukorszint-ingadozást, hanem a szerotoninszint csökkenését, és krónikus stresszt is okozhat. Ha pánikrohammal, agresszióval, dühkitöréssel küzdesz, fordulj szakemberhez.

4. Depresszió

A szégyenérzet, bűntudat, kilátástalanság-érzet, és tehetetlenség mellett a depressziós állapot gyakran nagy fokú idegességet is kiválthat.

5. Alzheimer-kór

Ez valójában a demencia egyik stádiuma, és igen fontos agyi funkciókat érinthet, olyanokat, melyek az érzelmi viselkedésért, de a személyiségi problémák kialakulásáért is felelősek. Erős haragot, és dühkitörést válthat ki az Alzheimer-kór.

6. Altatók

Az alvási problémákat csökkentő gyógyszerek, bár nyugtató hatással rendelkeznek, bizonyos esetben, a rendszeres szedésük következtében sajnos pont az ellenkezőjét érheted el velük. Ha nem próbálsz utána járni, hogy mi okozhatja az álmatlanságot, és hosszú ideje csak az altatókban bízol, akkor előbb-utóbb számolhatsz a krónikus idegesség és feszültség kialakulásával.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek