Kuriózum6 ártó szokás, amitől érdemes megszabadulni

6 ártó szokás, amitől érdemes megszabadulni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember egy idő után a megszokások rabjává válik – tartja a mondás. Ez egy olyan csapda, amit a legtöbbünk észre sem vesz, csak esetleg érzékeli, hogy valami miatt nem boldog, és hajlamos magában keresni a bajt, és abba képes beletörődni is, változtatni nem akar. Íme hat szokás, amit el kell hagynunk.

mondj-nemet

1. Ha rosszindulatú vagy saját magaddal szemben

Ha olyan dolgokat vágsz saját fejedhez, amit még a legnagyobb ellenségednek sem mondanál, akkor ideje gyorsan leállnod ezzel a pusztító szokással. Inkább próbáld meg elfogadni önmagad, és tenni azért, hogy jobban érezd magadat a saját bőrödben.

2. Ha nem tornászol, ha nem mozogsz

A testfelépítésed úgy van kitalálva, hogy mozogjon. Az embernek lételeme a mozgás, ezért ahelyett, hogy arra panaszkodsz, hogy kövér vagy, de mégis lusta ahhoz, hogy mozogj, inkább állj úgy a dolgokhoz, hogy igenis sétálok egy jót, mert ezzel megőrzöm az egészségemet.

3. Ha hagyod, hogy felgyűljenek benned a rossz érzések

Ez veszélyes tud lenni, igenis meg kell tanulnod kimondani, kimutatni az érzéseidet, akkor is, ha ez nem megy olyan könnyen. Ha sokáig visszafojtod ezeket a gondolatokat, érzéseket, egyszer csak a kitör belőled minden, és az nem lesz a legkellemesebb pillanat az életedben.

4. Igent mondasz, amikor nemet kellene

Amikor igent mondasz azokra a dolgokra, amelyekre leginkább nemet mondanál, ez rossz érzéseket kell benned, és szó szerint beteggé tehet. Tanulj meg nemet mondani.

5, Ha a szüleidet hibáztatod

Elég gyakran kerülünk konfliktusba szüleinkkel, még akkor is mikor már felnőtt vagy. Nem hibáztathatod őket, azért mert adott esetben nehéz helyzetbe kerültél, hiszen már kirepültél a fészekből és felelősséget kell vállalnod magadért, tetteidért.

6. Ha a holnapon aggódsz

Az állandó szorongás a jövőn egyáltalán nem egészséges. Tudatosan kell arra törekedni, hogy bármi is lesz az életben, képes leszel megállni a helyedet és nem hagyod magad, hogy kilátástalan helyzetbe kerülj.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek